Didžiulė trintis tarp dviejų NATO šalių – JAV teigia, kad jos kariams „gresia tiesioginis pavojus“: kas vyksta?  ()

JAV gynybos departamentas trečiadienį pareiškė, kad Turkijos atakos Sirijoje ir Irake „tiesiogiai“ kelia grėsmę JAV karių saugumui po pirmadienį pradėto karinio puolimo prieš kurdų grupuotes, kurias Turkija kaltina prisidėjus prie lapkričio 13-osios bombardavimo Stambulo mieste.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Neseniai įvykdyti oro antskrydžiai Sirijoje kelia tiesioginę grėsmę JAV personalo, dirbančio Sirijoje su vietiniais partneriais, siekiant nugalėti „Islamo valstybę“, saugumui“, – sakė Pentagono atstovas Patrickas Ryderis, rašoma jo biuro pranešime.

„Be to, nesuderinti kariniai veiksmai kelia grėsmę Irako suverenitetui“, – pridūrė jis, išreiškęs „didžiulį susirūpinimą“ dėl veiksmų eskalavimo minėtose šalyse ir pasmerkęs civilių gyvybių praradimą.

Jis taip pat pareiškė užuojautą šeimoms Turkijoje ir Sirijoje. „Mes taip pat susirūpinę dėl pranešimų apie tyčinius išpuolius prieš civilinę infrastruktūrą“, – sakė jis. Šiuo atžvilgiu Ryderis tvirtino, kad „neatidėliotinas deeskalavimas yra būtinas norint išlaikyti dėmesį misijai nugalėti „Islamo valstybę“ ir užtikrinti personalo saugumą vietoje“.

Savo ruožtu JAV Valstybės departamento atstovas Nedas Price'as paragino „nedelsiant deeskaluoti“ padėtį ir pabrėžė, kad „pastarieji kariniai veiksmai destabilizuoja regioną, kelia grėsmę bendram tikslui kovoti su „Islamo valstybe“ ir kelia pavojų JAV civiliams ir personalui“.

 

Price'as, pripažinęs „pagrįstą Turkijos susirūpinimą saugumu“, pabrėžė, kad Vašingtonas „išreiškė savo didelį susirūpinimą dėl eskalavimo Sirijoje poveikio antiislamiškiems tikslams ir civiliams abiejose sienos pusėse“.

Turkijos vyriausybė trečiadienį paskelbė, kad tariamų Kurdistano darbininkų partijos (PKK) ir YPG narių skaičius, „neutralizuotas“ naujoje pirmadienį pradėtoje bombardavimo kampanijoje prieš taikinius Šiaurės Irake ir Sirijoje, yra daugiau nei 250.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(3)
(3)

Komentarai ()