[Žinios trumpai] Rusijos kariuomenėje pavojaus signalas - laukiama galingo sprogimo lapkričio 23–28 dienomis  ()

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo Pagrindinio operatyvinio skyriaus viršininko pavaduotojas Oleksijus Gromovas teigia, kad Rusijoje skleidžiama žinia apie galimą Rusijos ir Baltarusijos teritorijų puolimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Priešas skleidžia informaciją ir ruošia savo karius taip vadinamam galimam „padėties eskalavimui“ Rusijos ir Ukrainos pasienyje lapkričio 23–28 dienomis. Prognozuojama, kad tuo pat metu „NATO ir Ukraina sieks užgrobti taiką mylinčios Baltarusijos ir Rusijos sienas“, – sakė jis.

Anot jo, tai primena šių metų rugsėjį baltarusių jau surengtų pratybų scenarijus.

„Atsižvelgiant į tai, Rusijos okupacinių pajėgų daliniai Belgorodo srityje buvo pasiryžę įrengti minų užtvarą, kad neprasiskverbtų „Ukrainos“ pajėgos. Kartu imamasi kovos reikmėms skirtų ginklų ir karinės technikos būklės patikrinimo bei pratybų. Atsižvelgiant į aukščiau pateiktą informaciją, būtų neteisinga atmesti bet kokias priešo provokacijas pasienyje“, – sakė Gromovas.

 

Jau kurį laiką kalbama, kad Rusija savo pasienio teritorijose gali rengti netikros vėliavos operacijas. Jų tikslas būtų visuomenės palaikymo karui stiprinimas, Ukrainos apjuodinimas, dar agresyvesnių atakų prieš Ukrainą pateisinimas.

(16)
(3)
(13)

Komentarai ()

Susijusios žymos: