[Žinios trumpai] Ukrainos kariuomenė skubiai išplatino grėsmingą perspėjimą Baltarusijos žmonėms: „gali būti žiauri katastrofa“  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos paskelbė skubų kreipimąsi į baltarusius su raginimu užkirsti kelią Baltarusijos Respublikos įsitraukimui į Rusijos Federacijos karą prieš Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Rusijos Federacijos specialiosios tarnybos rengia provokacijas jūsų teritorijoje, jų teroristinių išpuolių taikinys gali būti ypatingos svarbos infrastruktūros objektai, ypač – Astravo atominė elektrinė“, – rašoma kreipimesi.

Generalinis štabas pabrėžė, kad Rusijos Federacija „bet kokiomis priemonėmis“ bando įtempti Baltarusiją į karą su Ukraina.

Ukrainos ginkluotosios pajėgos prašo baltarusių reikalauti iš savo vadovybės, kad jie laikytųsi Baltarusijos Respublikos Konstitucijos 18 straipsnio. Taip pat stebėti įtartinų asmenų ir transporto priemonių veiksmus prie ypatingos svarbos infrastruktūros objektų, pranešti apie tai teisėsaugos pareigūnams, o jei nebus reakcijos iš jų pusės, visomis prieinamomis priemonėmis informuoti pasaulio bendruomenę.

Neteisėtas Baltarusijos vadovas Aleksandras Lukašenka paskelbė, kad Baltarusijos pajėgos nėra pakankamai stiprios, kad vykdytų operacijas Ukrainos teritorijoje. Tačiau nuo pat karo pradžios Rusija stengiasi įtraukti Baltarusiją į karą. Manoma, kad tai nepavyko vien dėl to, kad Lukašenkos režimas yra trapus - vos tik jis paskelbtų apie karą prieš Ukrainą, žmonės vėl išeitų į gatves. Palaikymas Lukašenkai Baltarusijoje yra nepalyginamai mažesnis nei Putinui Rusijoje.

(85)
(0)
(85)

Komentarai ()

Susijusios žymos: