Kur prapuolė vienintelis Rusijos lėktuvnešis, tapęs pasaulio pajuokos objektu? „Viskas vyksta pagal planą“ (Foto)  ()

Rusai teigia, kad po 7 metų nuolatinio remonto jų laivas tarnaus daugiausiai 10-15 metų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienintelio Rusijos karinio jūrų laivyno lėktuvnešio „Admirolas Kuznecovas“ remonto ir modernizavimo darbai vyksta „pagal grafiką“, laivas gali grįžti į Rusijos Federacijos Šiaurės laivyno tarnybą 2024 m. pirmąjį ketvirtį. Tai per parodą „Transporto savaitė“ pareiškė Rusijos USC (United Shipbuilding Corporation) generalinis direktorius Aleksejus Rachmanovas, rašo „Naval News“ portalas.

Tuo pačiu įdomu, kad tas pats pareigūnas žurnalistams sakė, kad „nenumatyti defektai“ trukdo Rusijos gynybos pramonei laiku (tai yra bent 2023 m.) užbaigti „Kuznecovo“ remontą:

„Dirbame, darome viską, kas priklauso nuo mūsų. Laivas nenaujas, naudotas. Pagal defektų rezultatus didelę dalį įrangos reikėjo keisti arba remontuoti gamyklinėmis sąlygomis“, – atsakydamas į žurnalistų klausimus sakė M. Rachmanovas.

Pagal ankstesnius planus, „Admirolas Kuznecovas“ laivynui turėjo būti perduotas vėliausiai iki 2023 metų pabaigos. Rusai ėmėsi drastiškų priemonių – 2022-ųjų gegužę atliko precedento neturintį „veiksmą“ – savo lėktuvnešį jie nuvarė į nebaigtą statyti sausąjį doką , kad „paspartintų“ darbo grafiką. Bet tai nepadėjo – jau 2022 metų birželį Rusijos Federacijos gynybos ministerija atidėjo iki 2024 metų „Kuznecovo“ remonto užbaigimo terminą.

 

Savo publikacijose rusai pabrėžia, kad po remonto ir modernizavimo vienintelis jų lėktuvnešis tarnaus, matyt, dar 10-15 metų. Ir tai po 7 metų remonto. Ko gero, Rusijos Federacija jau atsisveikino su ketinimu statyti „visaverčius“ lėktuvnešius. Dėl ko, ji yra priversta „lopyti“ savo „garlaivį“ (pramintas dėl skleidžiamų juodų dūmų), kuris nuolat turi „neprognozuojamų defektų“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(138)
(1)
(137)

Komentarai ()