Grėsmingas perspėjimas: Rusija ruošiasi įsiveržti į Baltarusiją, visiškai ją aneksuoti ir net nužudyti Lukašenką (Video)  (4)

Pastarieji Rusijos saugumo pareigūnų ir Lavrovo vizitai į Baltarusiją yra blogas signalas Lukašenkai. Rusija galbūt ruošiasi įsiveržti į Baltarusiją, visiškai ją aneksuoti ir net nužudyti Lukašenką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokią nuomonę „24 kanalui“ išsakė politikos strategas Michailas Šeitelmanas.

Šeitelmanas sakė, kad dėl Makejaus nužudymo rusai atkirto Lukašenką nuo Vakarų. Po to, kai Rusijos generolai, Šoigu, Lavrovas savo ruožtu atvyko į Baltarusiją, yra tikimybė, kad Rusija planuoja aneksuoti Baltarusiją. Rusijos kariai tikrai gali pradėti puolimą prieš Minską, kad perimtų valdžią.

„Netgi gali būti Lukašenkos sunaikinimas. Netikiu, kad Lukašenka bus tyliai nužudytas, kaip Makejus, o jie vietoj jo pastatys saviškį. Tokių pokalbių nebus“, – pažymėjo politikos strategas.

Jis tęsė, kad Rusijai reikia pergalės karo pralaimėjimo Ukrainoje fone. Šiuo tikslu jie gali pergalę pasiekti Baltarusijoje. Dar prieš invaziją į Ukrainą jie svarstė skirtingus variantus pralaimėjimo atveju čia. Kalbėjo apie Kazachstaną, bet Kinija pasisakė už savo teritorinį vientisumą, kalbėjo apie Lietuvą, bet NATO yra. Taigi liko tik Gruzija ir Baltarusija.

„Kremlius tai pateiks Rusijos žmonėms, tariamai paskutinę akimirką mes tiesiogine prasme aplenkėme NATO karius, kurie ruošėsi įžengti į Minską. Tai logiška, nes kažkada SSRS taip kalbėjo apie Afganistaną. Todėl šie vizitai, deja, jau atrodo kaip pasiruošimas aneksijai“, – sakė Šeitelmanas.

Anot jo, Rusija Lukašenką gali pateikti kaip išdaviką. Esą jis parsidavė Vakarams, todėl Baltarusija turi būti išlaisvinta. Ir štai kaip jis gali būti nužudytas viešai Minsko centre, kai jis asmeniškai ginasi su automatu.

 

„Tai taip pat bus pristatyta kaip Baltarusijos žmonių svajonės išsipildymas. 2020 m. jis bandė atsikratyti diktatoriaus Lukašenkos, bet jam nepavyko, nes Lukašenka tada laimėjo su savo riaušių policijos pagalba. Tačiau atvyko rusų kareiviai ir išlaisvino baltarusius, išgelbėjo nuo kruvino diktatoriaus“, – netolimos ateities vizija dalinasi Šeitelmanas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(26)
(-2)

Komentarai (4)