„The Insider“: Lietuva be ceremonijų sustabdė Rusijos traukinį – skelbiama, kas nepatiko pasieniečiams (Foto, Video)  (6)

Viso masto karo metu Rusija iš Ukrainos pavogė ne tik tūkstančius tonų grūdų ir brangios žemės ūkio technikos, bet ir traukinių cisternas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija pavogė ir aktyviai naudoja Ukrainos cisternas, kuriomis gabenamos prekės į ES. Tuo pačiu metu įsibrovėliai net neslepia vagystės fakto ir nebando sugalvoti pasiteisinimų savo veiksmams.

Lapkričio 8 dieną į Lietuvą iš Baltarusijos nebuvo įleistas prekinis traukinys, nes ant vienos iš cisternų pastebėtas Z simbolis.

Lietuvos muitinės duomenimis, Rusija šiose cisternose gabeno trąšas ir trąšų komponentus. Lietuvos muitinės pareigūnai cisterną grąžino, sakydami, kad krovinio su Rusijos agresijos simboliu nepraleis.

Lapkričio 12 d., Kenos geležinkelio pasienio kontrolės punkte pasirodė tokia pati cisterna. Okupantų simbolis iki to laiko buvo uždažytas.

Kaip rašo žiniasklaida, būtent ši cisterna, kol nebuvo nupiešti Z simboliai, ne kartą tuo pačiu maršrutu ir su panašiu kroviniu be problemų kirto Lietuvos sieną.

„The Insider“ žiniomis, nuo 2022 metų rugsėjo iki lapkričio 4 kartus iš Rusijos į Lietuvą važiavo vogta ukrainietiška cisterna. Sprendžiant iš dokumentų, okupantai gabeno bevandenį suskystintą amoniaką. Ši cisterna kartu su kitomis vagonų grupėmis 2022 metų kovą iš Sumų srities buvo išvežta į Rusijos Federaciją.

 

 

Tikriausiai rusai savo poelgį laiko visiškai teisėtu, nes net nebandė nuslėpti vagystės fakto. Vagonai neperregistruoti, nepakeitę savininkų ir negavo naujų numerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(106)
(7)
(99)

Komentarai (6)