[Žinios trumpai] ISW: Putinas imasi priemonių - artėja didelio masto banga  ()

Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas ruošiasi skelbti naują mobilizacijos bangą ir ketina slopinti šauktinių ir jų artimųjų protestus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokia išvada buvo padaryta Karo studijų instituto (ISW) duomenų santraukoje.

Analitikai pastebi, jog Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas sureagavo į gandus apie antrąją mobilizacijos bangą, siekdamas mažinti visuomenės nepasitenkinimą – ragino sutelkti dėmesį į Rusijos gynybos ministerijos žinutes ir „nekreipti dėmesio į provokacijas".

V. Putinas stiprina priemones, skirtas užtikrinti, kad mobilizuoti žmonės nesiskųstų parengimo problemomis – jis pasirašė įstatymą, draudžiantį mitingus vyriausybės pastatuose, universitetuose, mokyklose, ligoninėse, uostuose, traukinių stotyse, bažnyčiose ir oro uostuose.  

ISW pažymi, jog V. Putino sprendimas vykdyti antrą mobilizacijos bangą, visuotinę mobilizaciją ar net oficialiai paskelbti karą Ukrainai nepanaikins Rusijos karinės galios ribotumo, nes RF vienu metu gali apmokyti tik 130 000 žmonių.

Kai kuriuos mobilizuotųjų dalinius Kremliui paruošti prireikė beveik trijų mėnesių, o kiti, prastai apmokyti ir aprūpinti, buvo per anksti išsiųsti į priešakines fronto linijas.

 

Rusijoje priemonės telkti gyventojus karui prieš Ukrainą nesiliovė, tačiau maždaug po mėnesio prasidės didelio masto banga, sakė Vyriausios žvalgybos valdybos vadovas Kirilas Budanovas.

Mobilizacija Rusijoje neatnešė rezultatų, kurių tikėjosi okupacinių pajėgų vadovybė – rekrutai žūsta ir bando išvengti dalyvavimo karo veiksmuose, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(4)
(30)

Komentarai ()