JK, Italija ir Japonija kuria 6-osios kartos naikintuvą „Tempest“ – tokio monstro pasaulis dar nematė! (Foto, Video)  ()

Lėktuvas bus „prikimštas“ daugybe naujovių: dirbtinis intelektas galės perimti valdiklius, stebėti piloto veiklą su šalmu, o slaptos technologijos padarys jį nepastebimą radarams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didžiojoje Britanijoje buvo atskleistos detalės apie 6-osios kartos naikintuvo „Tempest“ kūrimą. Jis kuriamas kartu su Italija ir Japonija. Apie tai praneša „Sky News“.

Naikintuvas turėtų pradėti veikti 2035 metais. Per šį laiką planuojama sukurti šimtus darbo vietų aukštos kvalifikacijos darbuotojams.

Gruodžio 9 d., JK ministras pirmininkas Rishi Sunakas ketina pradėti pirmąjį „Tempest“ vystomojo bendradarbiavimo etapą. Jis lankysis Karališkosiose oro pajėgose Coningsby Linkolnšyre, kur apžiūrės naikintuvus „Typhoon“ – dabartinį oro pajėgų „darbinį arkliuką“.

„Tempest“ savybės

Sukurti 6 kartos naikintuvą yra sunki ir brangi užduotis. Lėktuvą planuojama aprūpinti moderniausiomis technologijomis:

  • visiškai autonominis valdymo režimas;
  • pažangioji aviacijos elektronika;
  • intonacijos duomenų sistemos.
 

Šalmas taip pat turės gestų valdymo ir akių sekimo technologiją, leidžiančią aptikti piloto perkrovą, nuovargį ir psichologinę būseną. Dirbtinis intelektas galės perimti naikintuvo kontrolę, jei pilotas nualps.

Tikimasi, kad pažangios slaptos technologijos turėtų padaryti naikintuvą beveik nepastebimą radarams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(0)
(39)

Komentarai ()