[Žinios trumpai] Ko tikėtis Ukrainai po V. Putino mirties?  ()

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis nemano, kad mirus Vladimirui Putinui gali kilti visavertis karas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina tikisi greitos taikos ir šalies atkūrimo po Rusijos kariuomenės puolimo. Tačiau karo pabaiga nereiškia konflikto užšaldymo.

Taip pareiškė prezidentas Volodymyras Zelenskis specialioje „Netflix“ laidoje.

Valstybės vadovas tvirtina, kad apie karo pabaigą galima kalbėti tik tada, kai bus visiškai išlaisvintos visos Rusijos okupuotos teritorijos. V. Zelenskis dabar negali tiksliai atsakyti, kiek dar ilgai ukrainiečiai kovos su priešu.

„Esu atsakingas žmogus ir suprantu, ką žmonėms reiškia išgirsti, kada baigsis karas, nes tai yra pagrindinis klausimas. Atsakymas turi būti pagrįstas. Aš nežaidžiu su tokiais dalykais“, – pabrėžė Zelenskis.

Pasak jo, mirus V. Putinui, žlugs jo „vertikalioji struktūra“, nes šalies valdžios institucijos nustos veikti. Kremliaus šeimininko visiškai kontroliuojamos institucijos bus paralyžiuotos, tada jos užsiims vidaus politika, o užsienio politikai neužteks išteklių.

 

„Jei Putinas mirs, karo nebus. Autoritarinis režimas tuo ir pavojingas – tai didžiulė rizika, kas bus po diktatoriaus mirties. Nes viskas negali priklausyti nuo vieno žmogaus“, – aiškino Zelenskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(17)
(0)
(17)

Komentarai ()