[Žinios trumpai] Ne vien Ukraina! Paaiškėjo, kas dar masiškai naikina rusus - Kremlius tai slepia visais įmanomais būdais  ()

Rusijos žurnalistai atliko tyrimą ir išsiaiškino, kad nekoviniai nuostoliai Rusijos pajėgose yra labai dideli.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dideli Rusijos kariuomenės nuostoliai Ukrainoje yra susiję ne tik su Ukrainos ginkluotųjų pajėgų smūgiais, bet ir su papildomomis problemomis pačiose Rusijos ginkluotosiose pajėgose. „Svarbios istorijos“ paskelbė didelį tyrimą - Rusijos kariai reguliariai apšaudo kaimyninius dalinius ir vieni kitus dėl psichologinių problemų. Taip pat miršta vartodami alkoholį kovinėse pozicijose.

Žurnalistams pavyko išsiaiškinti, kad Rusijos kariuomenės nekoviniai nuostoliai daro didelę žalą okupantams, kurie bando juos nuslėpti. Viena dažniausių Rusijos karių mirties priežastis – neatsargus elgesys su ginklais. Neretai ugnį apdengia kaimyniniai daliniai, kurie tiesiog supainioja taikinius ir blogai orientuojasi fronto linijoje. Daugelis iš jų turi rimtų komunikacijos problemų, dėl kurių negali užmegzti normalaus ryšio.

Sprendžiant iš atviros vadinamųjų Z kanalų ir „karo korespondentų“ informacijos, panašių situacijų su draugiška ugnimi pasitaiko dažnai. Kartais ant savų karių galvų krenta ir pačių rusų artilerija.

Didelės okupantų problemos – girtumas ir vadovaujančio personalo aplaidumas. Rusijos kariai miršta dėl prasto pasirengimo ir įgūdžių valdyti karinę įrangą stokos. Būna ir mirtimi pasibaigusių konfliktų.

 

„Karių vartojamas alkoholis tarnybos metu yra pagrindinė incidentų ginkluotosiose pajėgose, tokių kaip sužalojimai, konfliktai, nužudymai, priežastis. Bent jau teritorijose, esančiose už kovos zonos ribų“, – teigia karo ekspertai.

Pasakojama apie rusų karį Stanislavą Bolkunovą, kuris tyčia nužudė kitą rusų karį ir už tai gavo 10 metų kalėjimo. Jis teigė nužudęs kolegą dėl psichologinės įtampos.

(225)
(3)
(222)

Komentarai ()

Susijusios žymos: