[Žinios trumpai] Putinas griežtai uždraudė Rusijos valdininkams išvykti iš Rusijos per Naujuosius metus: skelbiama tikroji priežastis - „situacija labai bloga“  ()

Rusijos pareigūnams buvo uždrausta Naujiesiems metams išvykti iš šalies.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-12-22 [Žinios trumpai] Putinas griežtai uždraudė Rusijos valdininkams išvykti iš Rusijos per Naujuosius metus: skelbiama tikroji priežastis - „situacija labai bloga“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos valstybinių įmonių vadovams ir darbuotojams buvo uždrausta Naujųjų metų šventėms išvykti iš šalies, praneša Rusijos šaltinis „Verstka“.

Apie draudimą žurnalistai sužinojo iš daugybės biurokratinės aplinkos šaltinių. Teigiama, kad toks sprendimas yra susijęs su didėjančiu nepasitenkinimu Rusijos visuomenėje. „Ši priemonė buvo paaiškinta baime, kad pareigūnai paskelbs nepageidaujamas nuotraukas iš atostogų“, – rašoma straipsnyje.

Tačiau priežastis gali būti kita, sako verslininkas ir aršus Putino režimo kritikas Leonidas Nevzlinas. Jo nuomone, draudimą nulėmė apgailėtina Rusijos Federacijos ekonominė padėtis.

„Galima daryti prielaidą, kad reikalas ne vien kare. Tai galėjo būti padaryta tam, kad būtų išvengta sezoninio naujametinio lėšų išėmimo iš sąskaitų, o tuo labiau jų išleidimo už Rusijos Federacijos ribų. Atrodo, kad su likvidumu viskas labai blogai“, – socialiniame tinkle „Twitter“ rašė Nevzlinas. Jis paaiškino, kad Rusijos Federacijos viešasis sektoriuje yra didžiulis žmonių skaičius. Jis ypač išaugo Putino valdymo metu.

(102)
(1)
(101)

Komentarai ()