[Žinios trumpai] Rusijoje tikra beprotybė: seržantas su granata susprogdino ginklų sandėlį - daugybė žuvusių ir sužeistų  ()

Granatą susprogdinusio kario motyvai nežinomi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Incidentas įvyko Belgorodo srityje, karinio dalinio teritorijoje. Sausio 14 dieną rusų kariškis patalpoje, kurioje buvo laikomi sviediniai, susprogdino granatą RGD-5, žuvo trys žmonės, o dar 16 buvo sužeisti. Apie tai praneša „Telegram“ kanalas „112“.

Žurnalistai rašo, kad granatą susprogdino seržanto laipsnį turintis būrio vadas. Granatos sprogimas išprovokavo amunicijos detonaciją, dėl ko karinio dalinio teritorijoje kilo gaisras, kuris apėmė 450 kv. metrų.

„Dėl sprogimo, pirminiais duomenimis, žuvo 3 kariškiai, sužeista 16 žmonių, dar 8 dingo be žinios. Iškelta baudžiamoji byla“, – rašoma pranešime.

Agentūros TASS duomenimis, incidentas įvyko Belgorodo srities Tonenkoje gyvenvietės kultūros namuose. Dėl amunicijos detonacijos kilo gaisras, nukentėjo 10 karių, tarp jų ir pats seržantas. Taip pat pranešama, kad iš greta poilsio centro esančių namų buvo evakuota 15 vietos gyventojų.

 

Tuo tarpu oficialūs Rusijos gynybos ministerijos ir Tyrimų komiteto atstovai įvykio nekomentavo. Nežinomi ir granatą susprogdinusio kario motyvai – ar tai buvo nelaimingas atsitikimas, ar granata buvo susprogdinta tyčia. Kai kurios Rusijos žiniasklaidos priemonės rašo, kad būrio vadas kažkoks Dmitrijus L. susprogdino granatą, norėdamas pajuokauti, tačiau neatsižvelgė į tai, kad šalia yra amunicijos sandėlis.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(78)
(4)
(74)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: