Gerasimovas gavo išskirtinius įgaliojimus: „viskas labai blogai – Putinas nebeturi nė minutės, karštligiškai skuba“  ()

Solovėjus paaiškino, kodėl diktatorius skuba.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos diktatorius Putinas turi rimtų sveikatos problemų ir bijo bet kokios infekcijos, todėl nori priversti visus rusus dalyvauti kare, prognozuoja Solovėjus.

„Manoma, kad iki specialiosios karinės operacijos metinių prezidentas paskelbs, kad karas įgavo populiarumą ir jame dalyvaus kiekvienas pilietis“, – kanale „Chodorkovskis LIVE“ sakė žinomas Rusijos politologas Valerijus Solovėjus.

Jo nuomone, antroji mobilizacijos banga ateis „papildomo verbavimo“ forma. Viena iš jo formų – šaukimo termino keitimas iš 18-27 metų į 21-30 metų. Gerasimovo paskyrimas Rusijos kariuomenės vadu Ukrainoje yra „liaudies karo“ koncepcijos dalis, atkreipia dėmesį ekspertas.

„Jis gauna išskirtinius įgaliojimus, kurių anksčiau neturėjo joks kitas vadas. O tai reiškia, kad kariniu požiūriu viskas yra labai blogai. Gerasimovas, prezidento požiūriu, yra pašauktas pakeisti situaciją“, – teigia Solovėjus.

Ekspertas įvardija diktatoriaus skubėjimo priežastį. Visa tai vyksta prastėjančios V. Putino sveikatos fone, pažymi politologas.

 

„Jis bijo bet kokios infekcijos, net ir lengvai pagydomos. Jo imuninė sistema labai susilpnėjusi, jį silpnina agresyvus gydymas, vaistai, kuriuos jis yra priverstas vartoti“, – pasakoja Solovėjus.

Anot jo, neatsitiktinai „Telegram kanalų apklausose pasirodo punktas apie tai, kuo baigsis Putino valdymas, o variantas „sveikata“ dažnai užima pirmąsias vietas“.

„Dinamika yra neigiama, ir jo aplinka apie tai žino. Tai jau nebe itin slepiama“, – reziumuoja politologas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(53)
(15)
(38)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: