CŽA vadovas slapta nuvyko pas Zelenskį: „tai, ką sužinojo, iš karto prikaustė Zelenskio dėmesį – jis buvo tiesiog priblokštas“  ()

Anot žurnalistų, Ukrainos prezidentas netikėjo plataus masto karo pradžia ir manė, kad JAV žvalgyba skelbdama apie Rusijos planus sėja paniką. CŽA direktorius Billas Burnsas atvyko į Kijevą pasikalbėti apie sąmokslą prieš Zelenskį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV Centrinės žvalgybos agentūros direktorius Billas Burnsas 2022 metų sausį slapta susitiko su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu. „Business Insider“ apie tai rašo remdamasi būsima Chriso Whipple'o knyga „The Fight of His Life: Inside Joe Biden's White House“.

Kaip patikslinta, Ukrainos valstybės vadovas netikėjo plataus masto karu prieš Ukrainą ir tikėjo, kad JAV įspėjimai apie artėjančią invaziją tik sėjo paniką tarp gyventojų.

Burnsas specialiai išvyko į Kijevą pasikalbėti su Zelenskiu ir įspėti jį apie artėjantį pasikėsinimą. Visų pirma CŽA vadovas pareiškė, kad Rusijos specialiosios pajėgos bus išsiųstos į Ukrainą nužudyti prezidentą.

Knygos autorius tikina, kad Joe Bidenas liepė Ukrainos lyderiui perduoti išsamią informaciją apie prieš jį rengiamus sąmokslus. Apskritai, pasak laikraščio, Vašingtonas retai atskleidžia savo žvalgybos duomenis, tačiau šį kartą Baltieji rūmai buvo visiškai įsitikinę Kremliaus ketinimais.

„Ši [informacija apie žmogžudystę] iškart patraukė Zelenskio dėmesį, jis buvo priblokštas šios žinios“, – tvirtina knygos autorius.

 

Vėliau Kijeve buvo patvirtinta, kad po invazijos Ukrainos prezidentas išgyveno ne vieną dešimtį pasikėsinimų į jo gyvybę.

Savo vizito metu Burnsas taip pat kalbėjosi su Zelenskiu apie Kremliaus planus įsiveržti į šalį. Visų pirma jis pranešė apie artėjantį išpuolį Antonovo oro uoste netoli Hostomelio. Amerikos žvalgybos duomenimis, rusai planavo jį panaudoti kaip trampliną Kijevo puolimui.

Whipple'o knygą planuojama išleisti JAV antradienį, sausio 17 d.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(224)
(8)
(216)

Komentarai ()