Vokietijos kariuomenė pateikė ataskaitą, kiek „Leopard 2“ tankų gali nusiųsti į Ukrainą: skelbiami neįtikėtini skaičiai  ()

Vokietija turi 212 įvairių modifikacijų veikiančių tankų „Leopard 2“, bet kiek iš jų gali perduoti Ukrainai, jei tik priims tokį sprendimą?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Der Spiegel“ gavo visų Vokietijos turimų „Leopard 2“ tankų sąrašą. Šis sąrašas buvo sudarytas 2022 m. vasaros pradžioje. Remiantis juo, Bundesveras iš viso turi 312 tankų „Leopard 2“, iš kurių 99 praėjusių metų gegužę buvo remontuojami, dar vieno naudojimas buvo nutrauktas (matyt, jis neremontuotinas ir bus naudojamas dalims).

Sąraše yra 212 veikiančių „Leopard 2“ tankų. Tarp jų yra įvairių versijų pavyzdžių - 2A5, 2A6, 2A7 ir 2A7V, kuri yra pati moderniausia versija. Gegužės 22 d. Vokietijos kariuomenėje buvo 53 „Leopard 2A7V“.

Leidinio šaltinių teigimu, sąraše yra ir informacijos, kokie modeliai tinkami pristatyti į Ukrainą. Galima daryti prielaidą, kad Bundesveras gali Ukrainai perduoti 19 „Leopard 2A5“. Remiantis sąrašu, šiuo metu jie naudojami priešo pajėgoms imituoti kariuomenės kovinio rengimo centre. Tai yra, jie naudojami karių mokymui, bet ne tiesiogiai, ne „Leopard 2“ taktikoms gludinti, o apsimesti priešu.

 

Kariai teigia, kad gali apsieiti be tų 2A5 tankų, nes jų rolė mokymuose yra maža. 

Likę saugomi ir remontuojami „Leopard 2“ tankai yra šiokia-tokia problema. Reikės laiko, ko jie bus grąžinti į tarnybą. Tas pats pasakytina apie „Rheinmetall“ sandėliuose esančius „Leopard 1“ ir „Leopard 2“ tankus.

(100)
(19)
(81)

Komentarai ()