„Tai išdavystė“ - skelbiama apie didelį skandalą Ukrainos gynybos ministerijoje  (1)

Ukrainos savanorių armijos (UDA) vadas, buvęs Rados deputatas Dmitrijus Jarošas aštriai reagavo į didelį skandalą Ukrainos gynybos ministerijoje dėl išpūstų maisto kainų Ukrainos kariuomenei.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bet kokios korupcinės machinacijos Ukrainoje karo metu turėtų sulaukti griežčiausios valstybės reakcijos.

Tie, kurie buvo sugauti bandydami užsidirbti pinigų iš Ukrainos karių kraujo, turėtų būti nuteisti pagal straipsnį, prilygstantį valstybės išdavystei. Apie tai savo puslapyje socialiniame tinkle „Facebook" paskelbė UDA vadas Dmitrijus Jarošas.

Anot jo, tik taip Ukraina gali laimėti karą, veikdama griežtai ir be kompromisų. „Karo metu už išdavystę turėtų būti baudžiama įkalinimu iki gyvos galvos ir katorgos darbais. Bet kokie korupciniai veiksmai ant karių kraujo turėtų būti prilyginami išdavystei. Jei norime laimėti, turime būti kieti ir bekompromisiai", – sakė D. Jarošas.

Anksčiau „zn.ua" svetainėje buvo paskelbti Ukrainos gynybos ministerijos dokumentai, pagal kuriuos departamento pareigūnai pasirašė sutartį dėl daugiau nei 13 milijardų grivinų (325 mln eurų), skirtų pirkti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariuomenei skirtiems produktams 2-3 kartus brangiau nei Kyjivo parduotuvėse.

Žurnalistai atliko šių kainų analizę, palyginę su produktų kaina prekybos centruose viename iš Kyjivo gyvenamųjų rajonų: paaiškėjo, kad Gynybos ministerijos sutartyje vištų kiaušiniai buvo parduodami už 17 grivinų (0,43 eur), o mažmeninė kaina parduotuvėje buvo apie 7 UAH (0,18 eur). Bulvės buvo užsakytos po 22 UAH (0,55 eur) už kilogramą, o mažmeninė kaina – 8–9 UAH (0,23 eur); vištienos šlaunelės už 120 UAH (3 eur) už kilogramą, o parduotuvės kaina - 80 UAH (2 eur).

 

Vėliau gynybos viceministras Viačeslavas Šapovalovas atsistatydino, o V. Zelenskis pažadėjo griežtai bausti už bet kokius bandymus vykdyti korupciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(142)
(1)
(141)

Komentarai (1)