Rusija gavo tokią karinę pagalbą, kad neslepia šoko: skelbiama, kokius tankus atsiuntė Laosas - kas čia ne taip? (Video)  ()

Internete plinta klaidinga informacija, kad Rusijos kariuomenė gavo karinę pagalbą iš savo sąjungininko Laoso – 1944 metų tankų T-34, kurie neva bus naudojami kare prieš Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai socialiniuose tinkluose išplito video ir žinutės, kuriose teigiama, kad Rusijos propaganda giriasi sulaukusi karinės pagalbos iš Laoso. Laivai su T-34 atvyko į Primorės kraštą.

Video Šarvuočių tarnybos vadovas Aleksandras Chanovas tvirtina, kad Rusijos kariuomenė gavo „geros kokybės“ įrangą, kuri net savo jėgomis sugebėjo išvažiuoti į krantą.

Pasak Rusijos žiniasklaidos, Laosas T-34 gavo dar devintajame dešimtmetyje. Prieš tai tankai dalyvavo kariniame konflikte Vietname.

„Mažiausiai pusė šių tankų buvo pagaminti 1944 m. Jie buvo modernizuoti septintajame dešimtmetyje“, – sako Rusijos žurnalistai.

Karinės pagalbos sulaukę Rusijos kariai neslepia šoko: tokių retenybių jie nematė net muziejuose, o dabar teks kautis naudojant T-34.

Žurnalistas Aleksandras Nevzorovas pripažino, kad tikėti ar ne „Rusijos armijos žlugimu ir technine mirtimi“ priklauso nuo kiekvieno žmogaus. Tačiau tankų T-34 pristatymas iš Laoso yra iškalbingiausias faktas, apie kurį „iš savo kvailumo išplepėjo pati Rusijos propaganda“.

„Ir šis faktas pasako viską. Jis piešia visą ateities karo vaizdą. Ukrainai – „Leopard“, Challenger“, „Abrams“ iš Europos ir JAV. O Rusijai – senoviniai T-34 iš Laoso“, - jis pakomentavo.

 

Tačiau, paiškėjo, kad minimas video yra dar iš 2019 metų, o tankai skirti visai kitam tikslui.

Rusijos gynybos ministerija 2019 m. sausį pranešė, kad iš Laoso atkeliavo 30 tankų T-34 į tolimąjį rytinį Vladivostoko uostą po 4500 kilometrų kelionės iš Pietryčių Azijos valstybės. Jie buvo išgabenti į Maskvos sritį.

„Laoso pusės perduotą įrangą planuojama naudoti per Pergalės paradus įvairiuose Rusijos miestuose, atnaujinti muziejų eksponatus, taip pat kurti istorinius filmus apie Didįjį Tėvynės karą“, – tuomet pranešė Rusijos gynybos ministerija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(38)
(-31)

Komentarai ()