Rusijos visomis išgalėmis bando įkišti savo ginklus – artimai sąjungininkei siūlys neegzistuojantį Su-75 (Foto)  ()

Su-75 „Checkmate“ buvo demonstruojamas dar 2022 metų vasarą, tačiau iki šiol stengtasi apie jį viešai nekalbėti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremlius nesiliauja bandęs gilinti karinį bendradarbiavimą su Indija, kuri išlieka pagrindine rusiškų ginklų pirkėja. Nepaisant įvestų sankcijų, Rusijos Federacija ir toliau tiekia šiai šaliai ginklus, ypač S-400, ir vykdomi keli bendri projektai, tokie kaip priešlaivinė raketa „Brahmos“ ar automatinių šautuvų AK-203 gamyba.

Dabar Rusijos Federacija bandys įkišti Indijai kitą savo „analogų neturintį“ projektą – lengvąjį naikintuvą, kaip patys rusai vadina, „penktosios kartos“ Su-75 „Checkmate“.

Šio lėktuvo modelis buvo pristatytas dar 2021 metų vasarą ir nuo to laiko apie jį beveik nieko negirdėti. Tačiau, kaip praneša Rusijos žiniasklaida, Kremlius per parodą „Aero India 2023“ bandys pasiūlyti Deliui „prisidėti prie lengvojo taktinio naikintuvo projektą“.

Galima įvertinti, kiek toks pasiūlymas gali būti Indijai įdomus. 2018 m. Delis nustojo dalyvauti bendrame su Rusijos Federacija FGFA (penktos kartos naikintuvų) projekte, pradėtame dar 2007 m ir kuris turėjo būti paremtas Su-57.

 

Vystant FGFA projektą, už 295 milijonus dolerių buvo sukurta Indijos naikintuvo koncepcija, o po to programa pradėjo strigti. Kaip sako patys rusai – „dėl šalių nesutarimų“, neoficialiomis žiniomis iš kitos pusės – dėl Su-57 vėlavimų.

Be to, Indija, bendradarbiaudama su Vakarų kompanijomis, jau kuria savo penktosios kartos HAL AMCA naikintuvą.

Visų pirma, jau nuspręsta dėl šio orlaivio variklio – „General Electric“ F414. Pirmasis orlaivio skrydis planuojamas 2024–2025 m., masinės gamybos pradžia – 2028–2030 m.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(1)
(12)

Komentarai ()