Rusija apsiputos: „WP“ atskleidė paslaptį, iš kur Ukraina gauna koordinates HIMARS smūgiams  (3)

Kaip rašo „The Washington Post“, Ukrainos kariuomenė iš JAV gauna koordinates arba jų patvirtinimą dėl didžiosios daugumos smūgių Rusijos kariniams taikiniams naudojant HIMARS ir M270 raketų sistemas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas iš leidinio pašnekovų, ukrainietis, teigė, kad ginkluotosios pajėgos beveik niekada nepaleidžia raketų iš modernių ginklų be konkrečių koordinačių iš Amerikos kariuomenės, dislokuotos vienoje iš bazių Europos šalyje. Pašnekovas iš JAV tai patvirtino aiškindamas, kad tokios paramos tikslas – užtikrinti tikslumą ir kuo efektyvesnį ribotų šaudmenų atsargų panaudojimą.

Kartu jis pažymėjo, kad Ukraina neturėtų laukti JAV pritarimo atakoms prieš Rusijos objektus ir nuolat savarankiškai smogia okupacinėms pajėgoms kitų ginklų pagalba. Kita vertus, amerikiečiai koordinates ir tikslią informaciją apie taikymą ginkluotosioms pajėgoms perduoda tik kaip konsultantai.

Youtube sprogdinantis ir lietuvių puikiai vertinamas! Štai ką sugeba 5in1 robotas iš „Xiaomi“ ekosistemos (Video, „Roidmi EVA“)
5820 3

„ROIDMI EVA“ yra „Xiaomi“ ekosistemos kompanijos produktas, sulaukęs stulbinamo dėmesio ir sėkmės. Ir dabar šis neregėtų galimybių įrenginys už specialią kainą.

Išsamiau

Pentagonas keletą dienų atsisakė komentuoti „The Washington Post“ dėl saugumo. Galiausiai JAV gynybos ministerijos atstovas generolas Patrickas Ryderis pripažino žvalgybos informacijos teikimą Ukrainos kariuomenei remiant smūgius į Rusijos taikinius, tačiau apie koordinačių derinimą nekalbėjo.

„Jau seniai patvirtinome, kad dalijamės žvalgybos duomenimis su Ukraina, kad padėtume jiems (kariškiams – red.) apginti savo šalį nuo Rusijos agresijos, ir laikui bėgant optimizavome dalijimosi informacija būdą, kad galėtume paremti jų prašymus ir nukreipimo procesus. Ukrainiečiai yra atsakingi už taikinių radimą, prioritetų nustatymą ir galutinių sprendimų priėmimą. JAV ne tik nepatvirtina taikinių, bet ir neturi jokios reikšmės atrenkant ar pataikant į taikinius“, – sakė Ryderis.

 

Tuo pat metu Ukrainos pareigūnas apibūdino atakų su JAV derinimo procesą. Anot jo, pirmiausia Ukrainos kariai nustato taikinius, kuriuos nori atakuoti, siunčia šiuos duomenis vyresniesiems vadams, o jie jau persiunčia prašymą Amerikos partneriams, kad jie gautų tikslesnes koordinates. Kito šaltinio teigimu, procesas vyksta „labai greitai“. Jei atsakymo negaunama, ginkluotosios pajėgos ugnies neatidengia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(159)
(8)
(151)

Komentarai (3)