Prasideda absoliutus Putino pralaimėjimas Kaukaze – skelbiama, ką padarė Armėnija  ()

Kremlius visiškai prarado įtaką Kaukaze.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Armėnija visiškai slapta kreipėsi pagalbos į didžiausią Rusijos priešą - JAV.

Jungtinės Valstijos ėmėsi Karabacho problemos sprendimo, išstumdamos Rusijos Federaciją iš šio proceso. Miuncheno saugumo konferencijos kuluaruose, tarpininkaujant Vašingtonui, įvyko Azerbaidžano ir Armėnijos vadovų susitikimas.

Vasario 18 d. įvykusio susitikimo detalės buvo paskelbtos oficialioje Armėnijos ministro pirmininko Nikolo Pašiniano svetainėje.

Pašinianas aptarė su Azerbaidžano prezidentu Ilhamu Alijevu taikos sutarties dėl Karabacho detales, kurios, kaip pranešama, tikslas yra „pasiekti ilgalaikę taiką“. Abu lyderiai apsikeitė pasiūlymais dėl galutinio susitarimo varianto.

Aktyviai dalyvaujant Vašingtonui vyksta dokumento kūrimo darbai. Šiuo metu vykstančiose derybose tarpininku buvo Jungtinių Valstijų valstybės sekretorius Anthony Blinkenas.

Blinkenas, kalbėdamas apie derybas, sakė, kad Armėnija ir Azerbaidžanas turėjo „istorinę galimybę“ po 30 metų trukusio konflikto pradėti taikų sambūvį.

 

„Šalys vėl sutelkia dėmesį į taikos procesą. Jungtinės Valstijos yra pasirengusios daryti viską, ko reikia, kad paremtų šias pastangas“, – sakė valstybės sekretorius.

Šios derybos aiškiai rodo Rusijos įtakos regione silpnėjimą. Net Rusijos taikos palaikymo misijos pasirodymas Karabache taikos negarantavo. Turėtume tikėtis greito Rusijos kariuomenės išvedimo iš regiono, kurio reikalauja Baku. Net Armėnija, turinti glaudžiausius ryšius su Maskva, ėmė ieškoti sąjungininkų Vakaruose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(324)
(5)
(319)

Komentarai ()