Jis sumuš visus rekordus: Ukraina pradeda grandiozinį projektą – atgimsta milžinas An-225 (Video)  ()

Naujoji lėktuvo An-225 versija bus galingesnė už savo pirmtaką, bet tuo pačiu ir daug lengvesnė, kaip pažymėjo „Antonov“ generalinis konstruktorius. Tarptautiniai donorai jau pasiruošę pradėti skirti lėšas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-02-28 Jis sumuš visus rekordus: Ukraina pradeda grandiozinį projektą – atgimsta milžinas An-225 (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainoje ketinama statyti naują lėktuvą An-225 „Mriya“ (Svajonė), o darbai prie jo jau pradėti. TSN eteryje „Antonov“ generalinis konstruktorius Vladyslavas Vlasykas atskleidė keletą detalių, kaip jis atrodys.

Jis pažymėjo, kad lėktuvas bus kuriamas savo pirmtako pagrindu, tačiau kai kurie „Svajonės“ rekordai vis tiek bus sumušti.

Šiame etape meistrai ardo lėktuvo fiuzeliažą, kurį maždaug prieš metus Hostomelyje sunaikino rusų okupantai. Jie taip pat ieško išlikusių dalių, kurias būtų galima panaudoti naujame kūrinyje.

Išorėje pokyčių nenumatyta, tačiau viduje tai bus visiškai naujas orlaivis su naujausia įranga.

„Naujasis „Mriya“ bus dar galingesnis, bent 10 tonų lengvesnis už ankstesnįjį, o tai reiškia, kad orlaivis priims dar daugiau krovinių ir skris dar ilgiau ir dar toliau. Šiuo metu vyksta projektavimo etapas, jau suformuota preliminari atnaujinto orlaivio techninė forma. Suprantame, kad lėktuvas An-225 turi būti modernizuotas, tai yra, atkurti tokį, koks jis buvo, yra nepraktiška ir netikslinga“, – sakė Vladyslavas Vlasykas.

 

Šis projektas gana brangus, tačiau tarptautiniai donorai pasiruošę pradėti skirti lėšų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(85)
(2)
(83)

Komentarai ()