„Tai juda labai pavojinga kryptimi“: CŽA paskelbė, kokį pavojingą manevrą daro didžiausias Rusijos draugas (Video)  ()

Maskvos ir Teherano aljansas juda labai pavojinga kryptimi, perspėjo CŽA direktorius Williamas Burnsas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Maskva padeda Teheranui plėtoti savo raketų programą mainais į ginklus visapusiškam karui su Ukraina. Tai vasario 27 dieną paskelbė CŽA direktorius Williamas Burnsas, duodamas interviu amerikiečių CBS kanalui.

„Žinome, kad iraniečiai Rusijos ginkluotąsias pajėgas jau aprūpino šimtais atakos dronų. Jie naudojami beatodairiškoms atakoms prieš Ukrainos piliečius. Iraniečiai taip pat aprūpino Rusijos kariuomenę amunicija artilerijai ir tankams“, – informavo W. Burnsas.

Rusijos vadovybė svarsto galimybę aprūpinti Iraną naikintuvais mainais už tolesnę karinę pagalbą. Tai kelia akivaizdžią riziką ne tik Ukrainai, bet ir partneriams Artimuosiuose Rytuose, sakė jis.

Williamas Burnsas apibūdino derybų eigą su Rusijos užsienio žvalgybos tarnybos vadovu Sergejumi Naryškinu. Po pokalbio CŽA vadovui susidarė įspūdis, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas „per daug pasitiki savo sugebėjimais sunaikinti Ukrainą“.

„Mano tikslas nebuvo kalbėti apie derybas. Tai ukrainiečiai turės daryti, kaip jiems atrodys tinkama. Aš perteikiau jiems bet kokio branduolinio ginklo panaudojimo pasekmes. Manau, kad S. Naryškinas ir V. Putinas suprato šio hipotetinio incidento rimtumą“, – sakė W. Burnsas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(1)
(33)

Komentarai ()