Tai būtų didžiulis smūgis Kremliui: Indija gali atsisakyti Rusijos naftos  ()

Indija pateko į bėdą pirkdama rusišką naftą, nes finansininkai Rusijos naftos prekybai taiko dar griežtesnes kainų viršutines ribas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sugriežtinti reikalavimai daro didelę žalą sandorių spartai ir artimiausiu metu gali sumažinti Rusijos naftos srautą į Indiją. Tai praneša Amerikos naujienų agentūra „Bloomberg“.

Žurnalistams pavyko išsiaiškinti, kad Indijos naftos perdirbimo gamyklų ir bankų vadovybė turi galimybes pateikti įrodymus, ar Rusijos naftos srautas patenka į Vakarų nustatytą kainų koridorių, iki 60 USD už barelį ribą. Nauji reikalavimai verčia Indijos įmones imtis papildomų veiksmų ir tikrinti oficialias sąskaitas faktūras, sutarties dokumentus, taip pat siuntimo ir draudimo informaciją. Visos šios procedūros anksčiau nebuvo būtinos, tačiau įvedus kainų lubas, reikia laikytis griežtų sąlygų.

Žurnalistai pastebi, kad bendradarbiavimas su Rusija naftos prekybos srityje tampa tikru galvos skausmu įtemptu režimu pradėjusioms dirbti Indijos įmonėms, rašo žurnalistai, remdamiesi konfidencialiais Indijos pareigūnų ir vietos bankų darbuotojų duomenimis.

Apribojimai padidėjo būtent tada, kai pirkėjams reikia tiekti prekes iš ilgalaikių tiekėjų, tokių kaip Saudo Arabija, iš kurios buvo atsisakyta pirkti 2022 m., kad būtų įvykdytos sutartys su RF finansiniais metais, pasibaigiančiais kovo 31 d. Rusijai praradus Europos naftos rinką, Indija ir Kinija tapo pagrindiniais Maskvos pirkėjais, nuo kurių Rusijos Federacija tapo labai priklausoma.

 

Bankininkai pabrėžė, kad reikalauja tik to, kas apsaugos nuo netyčinių taisyklių pažeidimų. Jie pridūrė, jog dėl šios aklavietės sulėtėja sandoriai tarp naftos perdirbimo įmonių ir bankų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(32)
(2)
(30)

Komentarai ()