Rusijoje pastebėtas sąstatas su „neturinčiais analogų Bumerang“ – kas tai per ginklas? (Foto)  ()

Rusų šarvuočiai „Bumerang“, kurių ešelonas neseniai buvo pamatytas Rusijos Federacijoje, nekelia grėsmės Ukrainai, įsitikinęs Janas Matvejevas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Internete nutekėjo vaizdai, kuriuose matyti traukiniu gabenami šarvuoti transporteriai K-17 „Bumerang“. Iki šiol šio ginklo nebuvo matyti Ukrainos frontuose. Ir, matyt, jis ten nepasirodys.

Situaciją savo „Twitter“ tinklaraštyje paaiškino Rusijos kariuomenės apžvalgininkas Janas Matvejevas:

„„Bumerangas“ yra ratinė platforma, kuri gali būti ir šarvuočių vežėjas, ir pėstininkų kovos mašina, ir medicininė transporto priemonė, ir net oro gynybos sistema. „Bumerangas“, kaip „Armata“ yra tik platforma. Mašinų darbas, beje, panašus: važinėti paraduose.

 

„Bumerang“ platforma nuo pagrindinio Rusijos ratinio šarvuočio BTR-80/82 skiriasi reikšmingai didesne mase – 28,6–30 tonų, palyginti su 15,4 t BTR. Tačiau variklis čia taip pat galingesnis – YaMZ-780, kuris ant popieriaus išvysto 750 arklio galių, palyginti su 300 arklio galių BTR-82.

Tačiau variklis yra visų problemų priežastis. Pagrindinė kliūtis gaminant visas naujas mašinas, pradedant „Armata“ ir baigiant „Bumerangu“, yra nepakankamai išvystyti varikliai, kurių niekaip nepavyksta ištobulinti. Masė didelė, reikia galingų variklių, bet jų nepavyksta pagaminti.

 

„Bumerangas“, anot Rusijos karinio-pramoninio komplekso, turi 30 mm patranką. Šarvų storis neatskleidžiamas, rašoma, kad buvo panaudota keramika ir daugiasluoksnė apsauga.

K17 ginkluotę sudaro klasikinis BMP-2 komplektas: 30 mm patranka + 7,62 mm kulkosvaidis, taip pat yra 4 „Kornet“ paleidimo įrenginiai.

Nuotraukose viskas atrodo technologiškai ir gražiai. O kaip realybėje? Yra bent 3 K-17 automobiliai, kurie dalyvavo gegužės 9 dienos parade 2022 m. 2020 metais „Bumerangas“ po parado užsiliepsnojo“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(3)
(34)

Komentarai ()