Prigožinas pagrasino patraukti savo pajėgas iš Donbaso: kas vyksta?  ()

Prigožinas galvoja apie pasitraukimą iš Donbaso.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prigožinas pagrasino patraukti savo pajėgas iš Donbaso. Tikriausiai taip jis bando manipuliuoti, siekdamas išsilaikyti politine prasme.

Tai „24 kanalui“ pranešė Rusijos opozicijos politikas, teisininkas, tinklaraštininkas Markas Feiginas.

Jis sutelkė dėmesį į Rusijos gynybos ministerijos ir Prigožino konfrontaciją, kurioje jis jau pradeda pralaimėti.

Feiginas užsiminė, kad tokie Prigožino pareiškimai yra savotiškas žaidimas, bandymas viešai įrodyti savo būtinumą, įrodyti, kad be „Wagner“ Rusijos kariuomenė yra bevertė.

Anot opozicionieriaus, Prigožinas gavo užduotį užimti Donecko sritį ir dabar jis supranta, kad su tuo nesusitvarkys, todėl ima sugalvoti įvairių manipuliacijų.

„Ir tai tikrai prieš jį panaudos Generalinis štabas ir Gynybos ministerija, sakys, jis pažadėjo ir, matote, nieko nepadarė. Vadinasi, jis turės pasekmių už taisyklių nesilaikymą, o saugumiečiai skatins Putiną ir jo artimą ratą atsikratyti Prigožino“, – sako Feiginas.

 

Prigožinas nuolat pabrėžia draudimą verbuoti kalinius, pažymėjo Feiginas. Jam trūksta karių. Sklinda informacija, kad į „Wagner“ verbuojami žmonės iš sporto klubų. Feiginas skeptiškai vertina šią galimybę. Kaliniai turėjo pranašumą savo beviltiškumu.

„Jie eina, nes turi mažai pasirinkimo. Jie nėra laisvi. Galvoja, kad pagudraus ir taip taps laisvi, bet realybę suvokia per vėlai“, – sako Feiginas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(0)
(24)

Komentarai ()

Susijusios žymos: