Ukrainos karinis jūrų laivynas nušlavė Rusijos „Raptor“ – skelbiama apie monstrus „Defiant“ (Foto)  ()

Ukrainiečių katerių įgulos kovoja ne tik su diversantais, bet ir su priešo raketomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos karinio jūrų laivyno spaudos tarnyba paskelbė pranešimą su keliomis įdomiomis detalėmis. Pasirodo, Ukrainos jūrų pėstininkai naudoja amerikietiškus „Defiant 40“ patrulinius katerius (dar žinomas kaip 40PB), kad apsaugotų pozicijas netoli Očakovo, kurias Kinburno nerijoje nuolat apšaudo rusai.

„Defiant 40“ katerius galime atpažinti pagal ataskaitoje rastą aprašymą: „jie labai manevringi ir greiti, iki 45 mazgų“, „kalbant apie ginkluotę, tai yra amerikietiški kulkosvaidžiai ir granatsvaidžiai“.

 

Visos šios detalės rodo atviruose šaltiniuose deklaruotas „Defiant 40“ specifikacijas – korpuso ilgis 12 metrų, kreiserinis greitis apie 14 mazgų, ginklų arsenale – du 12,7 mm M2 „Browning“ kulkosvaidžiai, vienas 7,62 mm M240 kulkosvaidis ir vienas Mk19 automatinis granatsvaidis.

Ataskaitoje pateikiamas įdomus funkcijų, kurias šie kateriai atlieka Ukrainos kariniame jūrų laivyne, aprašymas. Paprastai kalbant, tai yra kova su diversija, kuria rusai siekia neleisti įsiveržti į Dniepro–Bugo žiotis ir patekti į Mykolajivo uostus; kova su rusų okupantais Kinburno nerijoje; ir kaip oro gynybos sistemos dalis, jei rusai pradėtų dar vieną raketų atakų etapą.

 

Kartu galima rasti paminėjimą, kad „Defiant 40“ įgulos kovoja ir su rusiškomis valtimis-kamikadzėmis. Faktą, kad rusai naudoja tokią įrangą, patvirtino Ukrainos generalinis štabas savo 2023 m. vasario 11 d. pastaboje. Sprendžiant iš Ukrainos ataskaitos, „Defiant“ įgulos jau turėjo keletą sėkmingų dvikovų su rusiškais „Raptor“ puolimo kateriais. Nuo to laiko „Raptor“ nebepuola ukrainiečių pozicijų.

 

Kaip minėta, „Defiant“ yra tik 12 metrų ilgio. Nepaisant to, dėl kevlaro šarvo įgulos jame jaučiasi saugiai, be to, dėl mažų matmenų jį lengviau užmaskuoti.

Kitas svarbus bruožas yra tai, kad „Defiant“ yra gana paprasta įvaldyti jūrų pėstininkams, nepaisant jų įgūdžių lygio. Kaip pažymėjo Ukrainos karinio jūrų laivyno spaudos tarnyba, tokius katerius sėkmingai eksploatuoja ir eiliniai jūrų pėstininkai, ir mobilizuoti kariai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(73)
(0)
(73)

Komentarai ()