Prie Ukrainos atvyko paslaptingi „Murom“: skelbiamas pavojus - būtina skubiai naikinti (Foto, Video)  ()

„Murom“ stebėjimo sistemos įrengiamos prie Rusijos-Ukrainos sienos arba aukštuose objektuose okupuotose Ukrainos teritorijose.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-03-15 Prie Ukrainos atvyko paslaptingi „Murom“: skelbiamas pavojus - būtina skubiai naikinti (Foto, Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos armija fronte pradėjo aktyviai naudoti naujus kompleksus „Murom-M“, kad šnipinėtų Ukrainos ginkluotąsias pajėgas. Ukrainos karys ir radijo technologijų ekspertas slapyvardžiu Serhijus Flash atskleidė jų savybes ir veikimo principą.

„Murom-M“ – tai tolimojo vizualinio stebėjimo įrenginys, kuris savarankiškai stebi gyvąją jėgą ir įrangą. Jame sumontuota optinė kamera su geru priartinimu, išskirianti žmogų iki 10 km atstumu, taip pat termovizorius, aptinkantis automobilį 8 km, o žmones – 4 km atstumu.

Kaip paaiškino Serhijus Flash, kad kompleksas veiktų efektyviai, jis turi būti pastatytas kuo aukščiau, kad būtų geras vaizdas. Rusai juos montuoja ant aukštų pastatų, tokių kaip bokštai, taip pat iškelia ant specialių stiebų tiesiai virš savo apkasų. Vienas iš šių Ukrainos dronų sugebėjo apšaudyti tokią Rusijos ginkluotųjų pajėgų poziciją.

 

„Ukrainos ginkluotųjų pajėgų dėmesiui. Visuose Rusijos Federacijos frontuose aptinkamas naujas „paslaptingas“ kompleksas. Mes aptinkame, atpažįstame, naikiname“, – į kariuomenę kreipėsi Sergejus Flash.

 

Specialusis Ukrainos gynybos ministerijos GUR padalinys „Kraken“ praneša, kad automatiniai bokštai „Murom“ įrengti ir Rusijos teritorijoje. Stacionarios versijos „mato“ 15 km ir stebi bet kokį Ukrainos pajėgų judėjimą netoli sienos. Jie padeda rusams koreguoti artilerijos apšaudymą ir lydi Rusijos sabotažo ir žvalgybos grupes.

„Kraken“ kovotojai išsiaiškino dviejų tokių bokštų buvimo vietą: Krupeco kaime Rusijos Federacijos Kursko srityje ir Troebortnoje kaime Briansko srityje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(62)
(21)
(41)

Komentarai ()