Tai pražūtis, o ne proveržis: skelbiama, kuo toks blogas yra naujausias Rusijos tankas T-90M (Video)  ()

Ukraina šio karo metu turėjo progą susipažinti su T-90M- naujausiu aktyviai naudojamu rusų tanku. Porą tokių tankų pavyko perimti, keli buvo sunaikinti.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-03-17 Tai pražūtis, o ne proveržis: skelbiama, kuo toks blogas yra naujausias Rusijos tankas T-90M (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos perimtų ir pažangių ginklų bei karinės technikos tyrimų centras atliko pagrobtų T-90M analizę ir išsiaiškino, kad už Rusijos propagandos apvalkalo slypi tas pats T-72. Tai per prezentaciją „Tankas T-90M – nesėkmė vietoj proveržio“ pareiškė Centro atstovas vyresnysis leitenantas Andrijus Rudykas.

Prezentacijos įrašas:

Analizuodami tanką, kurį Ukrainos ginkluotosios pajėgos perėmė 2022 metų rugsėjį, tyrėjai nustatė, kad iš tikrųjų T-90M „Proryv“ yra senas T-72B su keliais dizaino pakeitimais, daugiausia nukopijuotais nuo vakarietiškų technologijų arba pirktais Vakaruose.

Nurodoma, kad V-92S2F variklis savo giminės liniją gali atsekti iki pat 1937-ųjų T-34 ir yra morališkai pasenęs. Tai rodo, kad Rusijai neįmanoma sukurti modernesnės įrangos.

Rusija gyrėsi, kad T-90M sumontavo kitokį automatinį užtaisymo mechanizmą, o amuniciją įkurdino bokštelio gale, kad apsaugotų įgulą. Ukrainos inžinieriai priėjo prie išvados, kad mechanizmas liko nepakitęs nuo T-72, tačiau sviediniai išties buvo sudėti kitur. Bet norint perkrauti amuniciją į pagrindinį skyrių, reikia išlipti iš tanko, o tam tektų palikti mūšio lauką.

 

Taip pat pažymima, kad dinaminės apsaugos kompleksas „Relikt“ yra sovietinio „Kontakt“ kopija. Vienintelis naujas šarvų kūrėjų sprendimas buvo sukurti papildomus šarvus, o tai pablogino pravažumą. Be to, T-90M neturi išgirtos aktyvios apsaugos sistemos. Ukrainiečiai savo pirmąjį T-90M sunaikino švedišku „Carl Gustav“ granatsvaidžiu, o ne kažkokia itin pažangia raketa.

Elektronika T-90M „Proryv“ praktiškai neturi jokių ženklų. „Rusija ne tik negamina savo elektronikos, bet ir bando nuslėpti atskirų komponentų kilmę. Kartais situacija pasiekia absurdo lygį. Rusija bando tai pateikti kaip savo pažangą“, teigiama pranešime.

 

Dėl Vakarų sankcijų T-90M elektronikos resursas tapo daug trumpesnis. Rusai naudoja elektroniką, kurią ima iš buitinės technikos. Radijo įranga T-90M taip pat pasirodė prasta.

Dėl to centras teigia, kad T-90M „Proryv“ pasirodė esąs paradams skirtas tankas.

(73)
(1)
(72)

Komentarai ()