„Bidenas nori, jog Rusija pralaimėtų, bet bijo, jog Ukraina laimės“. Kas vyksta?  (1)

Pasak Johno Boltono, jei Amerikos lyderis tiki Ukrainos suvereniteto ir teritorinio vientisumo atkūrimu, jis turėtų parengti tam planą. Jei ne, jis turėtų taip ir pasakyti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Johnas Boltonas, buvęs JAV prezidento patarėjas nacionalinio saugumo klausimais (2018–2019), apie tai kovo 15 d. rašė straipsnyje „Wall Street Journal“.

„J. Bidenas nori, kad Rusija „pralaimėtų”, bet atrodo, jog bijo, kad Ukraina iš tikrųjų „laimės“, – sakė jis.

Jis taip pat išreiškė nuomonę, kad Baltųjų rūmų politika yra remti Ukrainos gynybą, bet nepakankamai, kad ji būtų „per daug efektyvi“. Kaip pažymėjo buvęs patarėjas, JAV kritinė amunicija yra išeikvota, o dabartinės tiekimo galimybės yra nepakankamos. Jis pridūrė, kad atsargų trūkumas stiprina izoliacijos politikos šalininkus, kurie pirmiausia nenori teikti pagalbos Kyjivui.

Beje, praėjusią savaitę Baltuosiuose rūmuose JAV prezidentas Joe Bidenas Europos Komisijos pirmininkei Ursulai von der Leyen pareiškė, kad Vašingtonas nenori koreguoti Rusijos Federacijai įvestų sankcijų dėl naftos. Pasak JAV pareigūnų, JAV stengiasi nesiimti žingsnių, keliančių grėsmę Rusijos naftos tiekimui, nes tai gali lemti pasaulinių kainų augimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(16)
(-11)

Komentarai (1)