Ukraina pirmą kartą sunaikino 2022 m. atnaujintą tanką T-62 – ekspertai paskelbė apie jo savybes (Foto)  ()

Ukrainoje pirmą kartą buvo sunaikintas rusiškas modernizuotas 2022 m. modelio tankas T-62.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Analitikai sugebėjo identifikuoti pirmąjį Ukrainoje sunaikintą tanką T-62, kuris pernai buvo modernizuotas Rusijos Federacijoje. Sovietiniame tanke buvo sumontuotas naujas taikiklis.

„Oryx“ analitikams pavyko patvirtinti atnaujinto tanko T-62 sunaikinimą.

Tuo pačiu metu dar nėra tiksliai žinoma, kuriame konkrečiame fronto sektoriuje tai įvyko.

Pačius tankus T-62 sovietų kariuomenė priėmė į tarnybą prieš 60 metų. Praėjusiais metais Rusijos Federacija paskelbė apie pasirengimą grąžinti juos į mūšio lauką, atlikus nedidelį atnaujinimą. Per trejus metus Rusijos Federacija nori modernizuoti visus 800 tankų.

Dar vasario pabaigoje pasirodė žinia, kad pirmieji modernizuoti T-62 buvo pamatyti Ukrainoje. Pagrindinis jo bruožas – naujas šiluminio vaizdo taikiklis su nuotolio ieškikliu.

Nuo 2022 metų vasario 24 dienos Rusijos Federacija neteko 3504 tankų ir 6810 šarvuočių. Štai kodėl Rusijos Federacijos gynybos ministerija į frontą metė muziejinius tankus T-62 ir šarvuočius BTR-50, kurie buvo pagaminti daugiau nei prieš 60 metų.

 

Tankai modernizuojami netoli Čitos esančioje 103-ioje tankų remonto gamykloje. T-62 turėtų gauti papildomus korpuso ir bokštelio šarvus, apsaugą nuo kontakto ir anti-akumuliacinius ekranus.

Tanko 115 mm lygiavamzdis pabūklas turėtų būti pajėgus šaudyti tolimojo nuotolio raketomis. Tanką planuojama komplektuoti su 780 AG dyzeliniu varikliu.

Rusijos vadovybė teigė, kad T-62M pagal charakteristikas lenkia T-72 ar T-80.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(13)
(-5)

Komentarai ()