Turkija pradėjo 5 kartos monstro TF-X bandymus – skelbiami pirmieji kadrai (Foto)  ()

Lėktuve sėkmingai užvesti varikliai, iš dalies išbandytos riedėjimo sistemos. Taip pat tapo žinoma, kad pirmieji naikintuvai atitiks 4,5 kartos technologiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viename iš Turkijos oro uostų pradėti naikintuvo TF-X antžeminiai bandymai. Tai pranešė „SavunmaSanayST“.

Kovo 16 dieną ant kilimo ir tūpimo tako įvyko pirmasis naikintuvo prototipo TF-X bandymas. Bandymų metu lėktuve buvo užvesti varikliai. Tam tikrą atstumą jis įveikė tik dėl variklių traukos, kad patikrintų naikintuvo vairo dalį. Pažymima, kad žemės bandymai buvo sėkmingi.

Leidinio teigimu, orlaivio išriedėjimo iš angaro ceremonija numatyta kovo 18 d. Išoriškai naikintuvas buvo nudažytas pilkais tonais. Šiuo metu nėra žinoma, kada įvyks pirmasis bandomasis skrydis. Žinoma, kad pirminiai planai 2026 metais skristi TF-X buvo nukelti į ankstesnę datą – 2023 metų pabaigą.

 

Pirmuosius tris naikintuvo TF-X Block 0 ir 1 prototipus planuojama pagaminti iki 2026 metų pabaigos. Dar po 3 metų Turkijos oro pajėgoms bus pagaminta 10 Block IA/C naikintuvų. Kartu pabrėžiama, kad pirmieji TF-X orlaiviai bus 4,5 kartos, vėliau juose bus sumontuota įranga, kuri leis lėktuvams suteikti 5 kartos žymę.

Žinomos TF-X specifikacijos:

  • sparnų plotis – 14 metrų;
  • ilgis – 21 metras;
  • aukštis – 6 metrai;
  • maksimalus greitis – 1,8 macho (2205 km/val.);
  • maksimalus skrydžio aukštis – 16,7 km.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(5)
(12)

Komentarai ()