„Tai viskas, jis susitaikė su pralaimėjimu“ - Arestovičius atkreipė dėmesį, ką Putinas pasakė Kryme (video)  ()

Kremlius rusams jau leidžia pasitraukti iš okupuoto Krymo, mano Oleksijus Arestovičius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Užuot žadėjęs ten „apsaugą“, Rusijos vadovas atidarė meno mokyklą ir aplankė istorines vietas.

Tai rodo, kad diktatorius jau susitaikė su galimu Krymo praradimu, mano buvęs Ukrainos prezidento kanceliarijos patarėjas Oleksijus Arestovičius.

Tokią nuomonę jis išsakė kovo 18-osios vakarą Marko Feigino kanalo eteryje.

„Jei nėra viešų pažadų „apsaugoti“ Krymo „aneksijos“ metinių proga, ką tai reiškia? Jis nenori prisiimti tokios atsakomybės... Jis pripažįsta Krymo palikimo galimybę. .. Krymas yra perlas V. Putino  karūnoje, tai jo 22 metų valdymo karūna, jo politikos kvintesencija... Ir jau pincetu bando atimti tą „perlą“. O V. Putinas net nebando apsimesti, kad priešinsis“, – sakė O. Arestovičius. Toks elgesys, jo žodžiais, taip pat rodo, kad diktatorius neketina panaudoti branduolinio ginklo karinėje Krymo deokupavimo operacijoje.  

„Kartu su Vakarais atkakliai artėjame link situacijos, kai Ukrainos kariuomenė įžengia į Krymo zoną ir pradeda masinį ugnies puolimą. Aišku, kad civilių neliesime... Bet kai strateginės amunicijos sandėliai, aerodromai ir laivai pradės sproginėti, ir dar kažkas atsitiks su Krymo tiltu, tai nebus ramios  nuotaikos. Prasidės išvykimas, bėgimas, didžiulė panika Kryme. Ir šiuo metu Vladimiro Vladimirovičiaus - mūsų „kalinio“ - lauks pasirinkimas: pakelti statymus (branduolinius ginklus) arba išvykti iš Krymo. Kiti variantai neįtraukti. Po orderio negali būti jokių derybų. Arba eskalavimas, arba deeskalavimas“, – sakė buvęs patarėjas.

 

Jis mano, jog šiuo atveju yra trys situacijos raidos variantai. O išvykimas iš Krymo Rusijos Federacijai yra neskausmingiausias. „Galimi trys sprendimai: branduolinio ginklo panaudojimas, po kurio bus galvos nusukimas ne tik Vladimirui Vladimirovičiui, bet visoms „galingosioms“ Rusijos Federacijos ginkluotosioms pajėgoms, jos elitui ir infrastruktūrai.

 

Antras variantas – branduolinio ginklo panaudojimo retorikos, Ukrainos ginkluotosios pajėgų prie Krymo  būsenoje Rusijos elitas nusuka Vladimirui Vladimirovičiui galvą ir išduoda jį Hagai.

Trečia – Vladimiras Vladimirovičius greitai pabėga iš Krymo su visa savo kariuomene ir sako: „Aš Krymo nelabai ir noriu, svarbiausia, kad Rusijos teritorija būtų neliečiama. O mes Krymui nieko nežadėjome. Ar norite branduolinio karo su NATO? Padarykime laikinas nuolaidas, grįšime, palaukit. Ir viskas... Net orderis nėra toks svarbus, kaip suprantamos retorikos trūkumas dėl Krymo gynybos būtent šio „stojimo“ metinių proga“, - pareiškė O. Arestovičius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(56)
(5)
(51)

Komentarai ()

Susijusios žymos: