Naujas JAV ginklas kovoje su Talibano režimu  (34)

JAV specialiosios pajėgos pasitelkė naują ginklą kovodamos su Talibano režimu karo nualintame žemdirbių krašte Afganistano pietuose, praneša AFP.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai – itin „sunki“ muzika.

Kai maištininkai atidengia atvirą ugnį Marjah apylinkėse, šarvuotis atsako „muzikiniais šūviais“: galingi garsiakalbiai transliuoja fronto linijai sunkiojo metalo ir roko muziką taip garsiai, kad ją galima išgirsti dviejų kilometrų atstumu.

Pasak JAV specialiųjų pajėgų pareigūnų, tokios muzikos grojaraštis sudarytas taip, kad erzintų Talibano kovotojus.

„Jie negali pakęsti tokios muzikos“, – sako seržantas, dalyvaujantis šioje psichologinėje operacijoje Helmando provincijoje.Skambėjo „The Offspring“, „Metallica“ ir „Thin Lizzy.“.

„Kai kurie vietos gyventojai reiškia nepasitenkinimą, bet turi pasirinkti, kieno pusėje kovos. Tokia muzika labai motyvuoja JAV jūrų pėstininkus kovoti“, – pridūrė jis po keletą valandų trukusios kurtinamo garso atakos. Skambėjo „The Offspring“, „Metallica“ ir „Thin Lizzy“.

Pareigūnas sakė, kad tokiu būdu transliuojami ir Afganistano Vyriausybės pranešimai.

Kiek tai išmuša iš vėžių Talibano kovotojus, sunku tiksliai pasakyti, bet faktas kaip blynas, kad Afganistano vaikams tai nepatinka: jie užsikemša ausis vos išgirdę elektrinių gitarų akordus ar žemus bosų garsus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (34)