Paskelbė apie galingą „slaptą“ Ukrainos ginklą: „Tai įslaptinta informacija“  ()

Karo ekspertas Romanas Svitanas kalba apie Ukrainos operatyvinę-taktinę raketų sistemą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainai reikia tolimojo nuotolio raketų, kurias galima ne tik gauti iš Vakarų, bet ir sukurti savo. Romanas Svitanas sakė, kad yra sukurta vietinė raketų sistema „Grom-2“, kurios veikimo nuotolis siekia iki 500 km. Karo ekspertas taip pat priminė, kad šis kūrinys kadaise buvo pristatytas dviem egzemplioriais, kurių vieną Ukraina pardavė į užsienį, o apie antrąjį nieko nežinoma, nes informacija yra įslaptinta.

Su modernaus Ukrainos ginklo – raketų sistemos „Grom-2“ – techninėmis charakteristikomis galite susipažinti iš Romano Svitano vaizdo įrašo „YouTube“ kanale.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas pasidalijo jam žinoma informacija apie „Grom-2“ kūrimą šalies kariuomenėje: „Ne Emyratams, mano nuomone, Saudo Arabijai buvo perduota. Būtent jie užsakė šį „Grom“ ir sumokėjo už vieną 500 km nuotolio vienetą. Eksportinė versija, taip sakant. Mes sukonstravome antrąjį, bet tiesa – tai konfidenciali informacija, bet jei sukonstravome vieną, galime sukonstruoti ir kitą. Nereikia daug galvoti, nes buvo atliktas visas procesas“.

 

Prie to, kas išdėstyta, pridūrė Romanas Svitanas: „Raketa nėra labai sudėtinga, t. y., iš esmės tai standartinė raketa. Esame pagaminę daug tokio tipo raketų, o 500 km nuotolis yra, galima sakyti, trumpojo nuotolio raketa. Jos deklaruojamas veikimo nuotolis yra 499 km, kad neviršytų 500 km atstumo, kai pagal Branduolinio ginklo neplatinimo sutartį taikomi apribojimai tam tikrų rūšių ginklams. Iš tikrųjų tokia raketa remiantis tam tikrais taktiniais ir techniniais duomenimis galėtų nuskrieti 700 km“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(45)
(1)
(44)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: