„E-Golf“ taps pirmuoju „Volkswagen“ elektromobiliu  (17)

Didžiausias Europoje automobilių gamintojas „Volkswagen“ į elektromobilių rinką įžengti ketina su savo elektromobiliu „Golf“, kurį vartotojams planuoja pristatyti 2013 m. Tai praėjusios savaitės pabaigoje bendrovės šaltinis atskleidė Vokietijos naujienų agentūrai DPA.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kiek seniau „Volkswagen“ į elektromobilių rinką ketino įstoti miestui skirtu automobiliu „Up“. Po šio modelio pristatymo turėjo sekti gamintojo „E-Golf“ ir „E-Jetta“ modelių pristatymai vartotojams.

Tačiau Vokietijos automobilių gamintojas nusprendė startuoti su „E-Golf“, taip norėdamas nusiųsti „svarbų signalą“. Bendrovė „Vokswagen“ tikisi, kad šiuo žingsniu jai pavyks įsitvirtinti elektromobilių rinkoje aplenkiant kitus automobilių gamintojus.

„Golf“ modelis yra populiariausias minėto automobilių gamintojo modelis. „Norime pristatyti elektromobilį, kurio kaina bus visiems prieinama“, – dar kovą tvirtino „Volkswagen“ grupės vadovas Martinas Winterkornas. Tai buvo jo atsakas į kritikų pastabą, esą bendrovė „Volkswagen“ neskiria pakankamai dėmesio aplinkai draugiškam transportui.

Bene svarbiausias raktas į elektromobilių sėkmę – tai galingos ir prieinamos kainos ličio-jonų baterijos sukūrimas. Šioje srityje bendrovė „Volkswagen“ bendradarbiauja su tokiomis Japonijos elektronikos bendrovėmis kaip „Toshiba“ ir „Sanyo“, taip pat – su Kinijos baterijų ir automobilių gamintoju BYD.

Kol kas techninės būsimo elektromobilio detalės neskelbiamos - turbūt ir skelbi dar nėra ko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Emobility
Emobility
(0)
(0)
(0)

Komentarai (17)

Susijusios žymos: