Netikėta žinia. Juodojoje jūroje užpultas Rusijos karo laivas „Ivanas Chursas“  (1)

Apytikslis atstumas nuo kontroliuojamos Ukrainos teritorijos iki vietovės, kurioje, kaip pranešama, buvo užpultas laivas, yra daugiau nei 400 km.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos žiniasklaida praneša apie vieno iš jų žvalgybinių laivų ataką Juodojoje jūroje gegužės 24 d. Žvalgybinis laivas „Ivanas Chursas“ (Projektas 18280) buvo tariamai užpultas trijų nepilotuojamų jūrinių bepiločių orlaivių, plaukiant per Bosforo sąsiaurį.

Remiantis preliminariais Rusijos pranešimais, ataka buvo sėkmingai atremta ir laivas nebuvo apgadintas.

Pažymėtina, kad apytikslis atstumas nuo kontroliuojamos Ukrainos teritorijos iki vietovės, kurioje, kaip pranešama, buvo užpultas laivas, yra daugiau nei 400 km.

„Ivanas Chursas“ yra žvalgybinis laivas ir, be to, unikalus Rusijos Juodosios jūros laivyno laivas, nes yra vienas iš dviejų visame laivyne. Jis buvo paleistas 2017 m.

Laive įrengti įvairūs radijo žvalgybos ir elektroninio karo kompleksai bei ryšių sistemos, palengvinančios laivyno valdymą. Skelbiama, kad laivas skirtas priešraketinės gynybos sistemoms stebėti, tačiau tiksli jo įrangos sudėtis neatskleidžiama.

 

Be to, „Ivanas Chursas“ yra aprūpintas keliais kulkosvaidžių stovais, skirtais 14,5 mm pabūklams, ir keliomis MANPADS (nešiojamomis oro gynybos sistemomis). Laive įgula – 120 žmonių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(1)
(26)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)