Ar žinote, kuo skiriasi jūrų pėstininkas nuo paprasto pėstininko?  (2)

Vadas Jurijus Sodolas sakė, kad jūrų pėstininką reikia mokyti ilgiau, o norint gauti beretę, būtina išlaikyti testą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos karinio jūrų laivyno jūrų pėstininkų korpuso vadas generolas leitenantas Jurijus Sodolas interviu „ArmyInform“ pasakojo, kuo jūrų pėstininkas skiriasi nuo pėstininko.

Skirtumas prasideda nuo to, kaip jūrų pėstininkas uždirba beretę. Norėdami tai padaryti, turite įveikti kliūčių ruožą. Tradicija buvo įkurta 1994 metais Kryme. 2021 m. patvirtintas Jūrų pėstininkų rengimo ir vykdymo standartas. Taip pat dėl ​​Krymo okupacijos buvo pastatytas naujas kliūčių ruožas, kuris dabar yra laikinai okupuotas Oleškovskio smėlynuose.

Nuo plataus masto invazijos į pradžios Ukrainos karinis jūrų laivynas turėjo:

  •      dvi jūrų pėstininkų brigadas;
  •      atskirą artilerijos brigadą;
  •      raketų artilerijos pulką;
  •      atskirą jūrų pėstininkų batalioną.

„Esminis skirtumas tarp jūrų pėstininkų ir paprastų pėstininkų yra ilgalaikiai mokymai, kariniai mokymai. Tai turėtų būti universalūs kariai, galintys valdyti bet kokios rūšies karinę techniką, šaudyti iš visų rūšių ginklų, kovoti sausumoje, jūroje ir ore. Reikia suprasti, kad jūrų pėstininko apmokymas yra ne vieno mėnesio klausimas, tai trunka mažiausiai kelerius metus“, – aiškino J. Sodolas.

 

Jis taip pat pridūrė, kad, be kovinio rengimo, dėmesys skiriamas ir moralinei bei ideologinei daliai. Kunigas Andrejus Zelinskis, buvęs 36-osios brigados kapelionas, sukūrė karinės lyderystės jūrų pėstininkų korpuse aprašymą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(1)
(39)

Komentarai (2)