Turite idėjų kur panaudoti dronus? Galite gauti iki 60 tūkst. Eurų  (1)

Bepilotės skraidyklės labai plačiai pritaikoma technologija. Viešojoje erdvėje matome, kaip skirtingai ji panaudojama – nuo rūkančių mokinių gaudymo mokyklos teritorijose per pertraukas iki vandens taršos fiksavimo Klaipėdos jūrų uosto teritorijoje. Naujasis „ICAERUS“ projektas kviečia dronų inovatorius atrasti naujas idėjas, kaip panaudoti bepilotes skraidykles gerinant žemės ūkio, aplinkosaugos ir visuomeninius procesus. Net keturios išmaniausios paraiškos gaus iki 60 000 eurų finansavimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„ICAERUS“ – bepiločių orlaivių inovacijų plėtros siekiantis projektas, kurį finansuoja  programa „Europos horizontas“. Tikimasi, kad nauji sprendiniai prisidės įgyvendinant Europos žaliąjį kursą, Europos Sąjungos biologinės įvairovės strategiją, skaitmeninės Europos ateities formavimą bei „Nuo ūkio iki stalo“ strategiją.

„Bepilotės skraidyklės turi milžinišką potencialą. Išsprendus kylančius iššūkius, kaip kad pavyzdžiui, žinių trūkumas, duomenų apsaugos kliūtys, technologijų neetiško panaudojimo rizika, ribojančios aplinkosaugos sąlygos, teisės aktų ir saugumo apribojimai, dronų panaudojimą ribos tik mūsų fantazija. Taip pritaikysim technologijas ir skatinsim skaitmenizaciją kaimo ir miškingose vietovėse. Tai reiškia, kad procesai bus sklandesni, tvaresni ir efektyvesni, tad naudą pajusim visi,“ – teigia Augustas Alešiūnas, ART21 įmonės įkūrėjas, kuri yra pagrindinė šio projekto partnerė atstovaujanti Lietuvą.

Teikti paraiškas kviečiami technologijų kūrėjai (pvz. dronų kūrėjai), startuoliai, mažos ir vidutinės įmonės, naudojančios dronų technologijas, dirbtinį intelektą  bei  daiktų internetą (angl. IoT), technologijų  kūrimo bei vystymo centrai, mokslinių tyrimų institutai – visi turintys juridinio asmens statusą ir veikiantys programos „Europos horizontas“ šalyse. Lietuvoje veikiančios organizacijos gali drąsiai aplikuoti.

Apie paraiškas, terminus ir reikalavimus

 

Paraiškas teikti galima iki liepos 11 d. Oficiali „ICAERUS“ paraiškų kalba – anglų. Kitomis kalbomis pateiktos paraiškos nebus vertinamos. Sprendimą priims nepriklausomi ekspertai, kurie įvertins kiekvienos paraiškos kokybę. Bus vertinama koncepcija ir galimybės, technologinis pasirengimas ir inovacijų plėtros galimybės, poveikis ir efektyvumas, taip pat organizacijos pajėgumas ir išteklių paskirstymas. Temų pavyzdžiai, puikiai tinkantys paraiškoms:

  • Žemės ūkio procesų optimizavimas
  • Aplinkos (pvz. miškų) stebėjimas ir/ar valdymas
  • Reagavimas į potencialias nelaimes ar žalą realiuoju laiku
  • Infrastruktūros (tiltų/pastatų statybų) tikrinimas ir kiti pavojingi darbai
  • Logistika ir pristatymas, gabenimas į atokias vietoves
  • Saugumas ir stebėjimas ypatingos svarbos infrastruktūrose (oro uostai, elektrinės, teisėsaugos tyrimams)
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)