Netikėta žinia. Ukraina nušlavė Rusijos artileriją. „Nuostoliai kolosalūs!“  ()

Atsargos majoras paaiškino beprotiškus priešo artilerijos nuostolius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos aktyviai ruošiasi kontrpuolimui. Visų pirma jos sumaniai naikina priešo artilerijos sistemas.

Sunaikinus daug Rusijos kariuomenės artilerijos sistemų, sumažėja jų galimybės atgrasyti nuo tolesnių Ukrainos ginkluotųjų pajėgų veiksmų, „24 kanalui“ sakė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos majoras, karo ekspertas, Rusijos ir Ukrainos karo veteranas Oleksijus Getmanas.

Vien per parą rusai neteko 32 artilerijos sistemų. Tokie priešo kariuomenės nuostoliai per 24 valandas iš tiesų yra kolosalūs.

„Tai reiškia, kad mes dalyvaujame kontratakoje su artilerija. Jei nukraujuosime priešą būtent artilerijoje, bus gana sunku sulaikyti (Ukrainos ginkluotųjų pajėgų – „24 kanalas“) puolimo veiksmus vien tik šaunamaisiais ginklais“, - pabrėžė Oleksijus Getmanas.

 

Tai taip pat gali paaiškinti, kodėl kontrataka neįvyko beveik taip, kaip tikėtasi. Pirmiausia reikėjo vykdyti kontrataką, sunaikinti daugybę priešo artilerijos sistemų. Taip rusams neleidžiama sulaikyti Ukrainos karių puolimo.

„Mes nelaukėme to, ko visi laukia, ne todėl, kad kažkas persigalvojo ar kažkas tingi. Tai apskaičiuoti žingsniai“, - pastebėjo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos majoras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(82)
(0)
(82)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: