Rusija ginklų importui iš užsienio gali išleisti 10 mlrd. eurų  (17)

Rusijos Gynybos ministerija per artimiausius 5 ar 6 metus Europoje ir Izraelyje gamintiems ginklams pirkti gali išleisti iki 10 mlrd. eurų, antradienį paskelbė dienraštis „Vedomosti“. Strategijų ir technologijų analizės centro karinių reikalų ekspertų atliktas tyrimas rodo, kad užsienietiškiems ginklams pirkti Rusija per artimiausius 2 metus išleis apie 4 mlrd. eurų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Į šią sumą veikiausiai įeis 4 didieji sandoriai. Rusija už 1,5 mlrd. dolerių iš Prancūzijos laivų statytojo DCNS planuoja įsigyti kelis „Mistral“ klasės karinius laivus. Be to, už 1,5 mlrd. eurų bus pasirašytas kontraktas su Italijos kompanija „Iveco“ dėl 3 tūkst. lengvųjų daugiafunkcinių šarvuotų transporto priemonių surinkimo Rusijos „Kamaz“ gamykloje. Už 300 mln. eurų iš Izraelio planuojama įsigyti 3 modelių ilgojo ir vidutinio nuotolio bepiločių lėktuvų. Be to, dar planuojama pasirašyti 300 mln. eurų vertės sutartį su Prancūzijos kompanijomis „Thales“ ir „Safran“.

Vėliau planuose yra numatytas ir šarvuotų transporto priemonių pirkimas iš Prancūzijos ir Vokietijoje, karinės elektronikos pirkimas ir Izraelio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (17)