„LimeWire“ nereikės mokėti trilijonų dolerių  (8)

13 garso įrašų kompanijų („Arista“, „Atlantic“, „BMG Music“, „Capital“, „Elektra“, „Interscope“, „Laface“, „Motown“, „Priority“, „Sony BMG“, „UMG“, „Virgin“ ir „Warner Brothers“) pareikalavo iš failų apsikeitimo tinklo „LimeWire“ kompensacijos už kiekvieną nelegaliai atsisiųstą failą, atsižvelgiant į atsisiuntimų skaičių. Tačiau teisėja Kimba Wood nusprendė, kad kompensacija turi būti išmokėta vieną kartą, nepriklausomai nuo to, kiek žmonių arba kiek kartų buvo atsisiųstas failas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ieškinį, apie kurį jau rašėme šioje naujienoje, svarsčiusi teisėja nusprendė, kad įrašų kompanijos gali pretenduoti į kompensaciją nuo 7,5 milijonų iki pusantro milijardo dolerių. Atsakovu šioje byloje yra „Lime Group“ ir „LimeWire“ įkūrėjas Markas Gortonas.

Iš pradžių ieškovai reikalavo skaičiuoti žalą atsižvelgiant į kūrinių atsisiuntimo skaičių. Skaičiuojant pagal šią formulę baudos dydis pasiekė kelis trilijonus dolerių. Teisėja šią sumą pavadino „absurdiška“. „Visa pasaulio garso įrašų industrija nuo fonografo išradimo laikų neuždirbo tiek pinigų“, - teigė Wood.

Failų apsikeitimo tinklas „LimeWire“ buvo uždarytas 2010 metų spalį. Bendrovė „Lime Group“ buvo įpareigota nutraukti programos platinimą ir palaikymą. Galutinis sprendimas „LimeWire“ byloje bus priimtas gegužės 2 dieną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)