Kodėl žaidžiame kompiuterinius žaidimus?  (23)

Žmonės yra linkę žaisti kompiuterinius žaidimus dėl to, kad nori atrasti savo idealią tapatybę, skelbia naujo tyrimo išvados.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Essexo universiteto (Jungtinė Karalystė) mokslininkai nustatė, kad milijonai viso pasaulio žmonių mėgaujasi naujausiais kompiuteriniais žaidimais, nes daugeliui tai atrodo geriausias būdas išbandyti įvairias savybes, kuriomis jie norėtų pasižymėti, informuoja telegraph.co.uk.

Šis tyrimas – platesnio ilgalaikio tyrimo, kurį vykdo Dr Andy Przybylski, dalis. Mokslininkas aiškinasi dėl ko kompiuteriniai žaidimai domina tiek daug žmonių – visi pasaulio gyventojai per savaitę kompiuteriniams žaidimams skiria apie 3 mlrd. valandų.

„Žaidimas gali būti įdomesnis kai turite galimybę elgtis ir būti panašus į idealų save. Kompiuterinių žaidimų patrauklumas ir įdomumas slypi tame, kad žmonėms suteikiama galimybė pagalvoti apie vaidmenį, kuriam jie idealiai tiktų ir tuomet pasinaudoti galimybę tą vaidmenį atlikti“, – sakė mokslininkas.

Jis pridūrė, kad kompiuteriniai žaidimai sukuria idealią platformą žmonėms „pasimatuoti skirtingas skrybėles“ ir kuriam laikui pakeisti savo asmenybes.

Tyrimo rezultatai, kurie bus publikuoti artimiausiame žurnalo „Psychological Science“ numeryje, nurodo, kad tai, jog kompiuteriniai žaidimai suteikia galimybę susikurti naują tapatybę, leidžia žmonėms geriau save vertinti.

Žmonės daugiausiai pasitenkina žaisdami žaidimus, kuriuose jų valdomi veikėjai turi panašumų į juos pačius. „Mane padrąsino atradimas, parodęs, kad žmonės ne bėga nuo savęs, bet bėga link savo idealo“, – sakė mokslininkas.

Jis su kolegomis laboratorijoje stebėjo šimtus žmonių, žaidžiančių nedažnai ir tūkstančius užkietėjusių žaidimų mėgėjų, kurie įsikūnijo į įvairių žaidimų – nuo „Call of Duty“ iki „World of Warcraft“ – herojus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(2)
(0)
(2)

Komentarai (23)