„Volkswagen“ uždraudė el. susirašinėjimą ne darbo metu  (2)

Ne paslaptis, kad daugelis kompanijų piktnaudžiauja šiuolaikinių technologijų suteikiamais privalumais. Pavyzdžiui, tokios kompanijos naudoja el. ryšio priemones, susisiekdamos su darbuotojais ne darbo metu – tai leidžia piktnaudžiauti darbuotojų laisvalaikiu visą parą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau panašu, jog dabar dalis atsakomybę prieš savo darbuotojus jaučiančių kompanijų iš tikrųjų susirūpino jų asmeniniu gyvenimu ir uždraudė el. ryšio priemones. Štai vokiečių automobilių gamybos gigantas „Volkswagen“ oficialiai pranešė uždraudžiantis elektroninį paštą ne darbo metu ir savaitgaliais.

„Pastarasis sprendimas buvo priimtas po derybų su darbuotojų profesine sąjunga. Nuo šiol darbo pašto serveris tūkstančiams darbuotojų nepersiųs darbuotojams el. pašto nuo 18:15 vakaro iki 07:00 ryto“, – naujienų agentūrai AFP pranešė „Vokswagen“ atstovas spaudai.

„Žinoma, mes norime maksimaliai išnaudoti šiuolaikines technologijas, tačiau suprantame, jog reikia išlaikyti balansą tarp žmonių asmeninio gyvenimo ir darbo.“ Akivaizdu, jog nereikia aiškinti, kaip kompanijos darbuotojai reagavo į tokią naują kompanijos politiką.

Įdomu, jog dar praeitą mėnesį kompanija „Henkel“ taip pat pranešė draudžianti naudoti el. paštą tarp Kalėdų ir Naujųjų metų, o prancūzų kompanijos „Atos“ apskritai pasisakė prieš el. pašto naudojimą ne darbo metu.

Beje, dar 2008 metais kompanijos „Pew Internet“ ir „American Life Project“ atliko tyrimą ir sužinojo, jog kompanijos darbuotojai su išmaniaisiais telefonais dėl nuolatinių su darbu susijusių pranešimų srauto dažnai dirba virš 50 valandų per savaitę. Ir šis darbuotojų skaičius nuolat didėja. Šis faktas labai neramina psichologus, kadangi iškyla padidėjusio nuovargio pavojus, o tai lemia sumažėjusį atsparumą stresui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)