„Google Drive“ internete nemokamai siūlys 5 GB  (0)

Šaltinių teigimu, bendrovė „Google“ jau kitą savaitę pristatys savo „standųjį diską“ internete – naują paslaugą „G Drive“, siūlančią savo vartotojams 5 GB talpos nemokamą failų saugyklą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šią informaciją internetiniam leidiniui „The Next Web“ patvirtino neįvardytas „Google“ darbuotojas, skelbia „Dailymail.co.uk“. Jo teigimu, „Google“ paskyrų savininkams bus nemokamai suteikta 5 GB vieta bendrovės serveriuose, kurioje bus galima laikyti savo failus. Virtualus „Google“ kaupiklis „Windows“ ir Mac OS X kompiuterių darbastaliuose bus pažymėtas „G Drive“ piktograma. Į ją kompiuterio pele „nutempti“ failai bus iškart perkelti į „G Drive“ virtualų kaupiklį.

Naujoji „Google“ paslauga konkuruos su tos pačios paskirties internetiniais kaupikliais, tokiais, kaip populiarusis „Dropbox.com“. Šios failų laikymo „debesyje“ paslaugas teikiančios bendrovės vertė neseniai pasiekė 4 milijardus JAV dolerių, sakoma pranešime.

„Google“ atstovas atsisakė komentuoti žinią apie kitą savaitę galimai įvyksiantį „G Drive“ debiutą. Gandai apie šią „Google“ ruošiamą paslaugą sklando jau seniai. Šiuo metu „Google“ paslaugos „Google Documents“ naudotojams nemokamai siūloma 1 GB vieta serveryje savo failams laikyti.

„Debesyje“, t. y. nuotoliniuose duomenų centruose, teikiamos failų laikymo paslaugos, siūlančios greitai ir paprastai pasiekti savo duomenis bet kuriuo interneto ryšį ir interneto naršyklę turinčiu įrenginiu, vis labiau populiarėja. Pasak „Dropbox.com“ vykdomojo direktoriaus Drew Houstono teigimu, neseniai ši bendrovė atmetė bendrovės „Apple“ pasiūlymą ją įsigyti už devynženklę sumą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: