Socialiniai tinklai – didžiausias grėsmės šaltinis mažoms įmonėms?  (0)

Iš visos galybės programų, aplikacijų, ir įvairių interneto portalų, kuriuos savo darbo vietose naudoja skirtingų įmonių darbuotojai, didžiausią susirūpinimą mažų ir vidutinių kompanijų IT saugumo specialistams kelia socialiniai tinklai. Beje, saugumas nėra vienintelė problema.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai byloja kompanijos "Kaspersky Lab" atliktas tarptautinis tyrimas, kuriame dalyvavo kompanijos, turinčios mažiau nei 250 kompiuterių. Remiantis gautais duomenimis, beveik pusė (49%) mažo ir vidutinio verslo kompanijų į socialinius tinklus žvelgia kaip į didžiausią grėsmės šaltinį kompanijos informacinei sistemai. Išorinių duomenų kaupiklių naudojimas – dar viena rimta grėsmė, kuri kelia nerimą tokių kompanijų IT specialistams: atskirų sistemų ir viso tinklo užkrėtimo grėsmę USB atmintinių ir išorinių standžiųjų diskų pagalba paminėjo 46% respondentų. Didžiausių pavojų trejetuką užbaigia naršymas įvairiuose interneto portaluose: 37% IT specialistų pažymi, jog neribota prieiga prie interneto puslapių žymiai padidina virusinių incidentų riziką kompanijos informacinėje sistemoje.

Norėdamos sumažinti informacinio saugumo pavojus ir padidinti darbuotojų produktyvumo lygį, daugelis kompanijų imasi dalinio (o kartais net ir visiško) prieigos prie tam tikrų programų ar interneto portalų ribojimo. Štai net 60% apklaustų kompanijų draudžia prieigą prie socialinių tinklų, 69% – prie internetinių žaidimų, 52% - interneto puslapių, kurie skirti failų dalinimuisi (čia galima priskirti ir "torrent" portalus).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)