7 išmaniųjų telefonų funkcijos, kuriomis naudojasi ne kiekvienas  (15)

Šiuo metu kas trečias Lietuvoje parduodamas mobilusis telefonas – išmanusis. Ir nors el. paštas, naršymas po internetą telefone nėra jokia naujiena, didelė dalis vartotojų nežino apie silpniau išreklamuotas išmaniųjų telefonų galimybes.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Nokia Lietuva“ pardavimų vadovas Vytenis Koryzna išskiria 7 praktiškas, tačiau ne itin plačiai žinomas išmaniųjų telefonų galimybes.

  1. Mobilųjį internetą galite „paskolinti“ kitiems įrenginiams.
    Pasitaiko atvejų, kai žūtbūt prireikia nešiojamuoju kompiuteriu prisijungti prie interneto, o aplinkui nėra bevielio interneto prieigos taškų? Turint išmanųjį telefoną tokia situacija – lengvai išsprendžiama. Mat išmanieji telefonai turi galimybę veikti kaip bevielio interneto ryšio siųstuvai. Telefonas tampa modemu, prie jo galite prisijungti kompiuteriu ir naudotis internetu.
  2. Jeigu pametėte savo išmanųjį – galite jį surasti ar užblokuoti nuotoliniu būdu.
    Statistika rodo, kad JAV kas 3,5 sekundės yra pametamas telefonas. Tačiau jeigu turite pažangesnį išmanųjį modelį, galite surasti telefoną nuotoliniu būdu, arba jį užblokuoti, ištrinti jame saugotą asmeninę informaciją. Priklausomai nuo turimo modelio, šią paslaugą mobiliųjų telefonų gamintojai įdiegia iš anksto, arba siūlo parsisiųsti tokią funkciją turinčią programėlę.
  3. Telefonas gali pakeisti Jūsų navigacijos įrenginį.
    GPS imtuvą ir navigacijos funkciją turi absoliuti dauguma išmaniųjų telefonų. Vienų gamintojų telefonai turi iš anksto įdiegtą programą, kuri leidžia naudotis navigacija nenaudojant duomenų srauto, kiti gi šį funkcionalumą siūlo parsisiuntus specialias navigacijos programas. Navigacijos programos telefone padės rasti kelią ne tik vykstant automobiliu, bet ir keliaujant pėsčiomis. Beje, jau sparčiai tobulinamos technologijos, kurios padės mums susiorientuoti ir pastatų viduje – prekybos centruose, oro uostuose.
  4. Leidžia sutaupyti skambinimui naudojant internetą.
    „Skype“ ir kitos pokalbių internetu programos leido pamiršti vartotojams didžiules sąskaitas už tarptautinius pokalbius. Ir jeigu prieš kelis metus tai buvo tik kompiuterinės programos, dabar jos puikiai veikia ir išmaniuosiuose telefonuose. Tad skambindami iš telefono galite naudoti ne GSM tinklą, o mobilųjį internetą. Tad naudodamiesi bevieliu internetu į užsienį galėsite paskambinti nemokamai.
  5. Integruokite kontaktus iš socialinių tinklų.
    Į savo išmaniojo telefono adresų knygutę galite keliais paspaudimais įtraukti draugus iš įvairių socialinių tinklų – „Facebook“, „LinkedIn“ ar „Twitter“. Kuo tai naudinga? Telefone turėsite daugiau kontaktų – netgi tų žmonių, kurių telefono ar el. pašto niekada neprašėte, bet kuris yra Jūsų draugas „Facebook“ tinkle. Be to, jeigu turėjote tik draugo telefono numerį, dabar visada po ranka bus ir jo el. paštas.
  6. Įsidiekite kasdieniniame gyvenime praversiančių programėlių.
    Programėlės – labai naudingas būdas išplėsti savo išmaniojo telefono funkcionalumą. Kiekviename išmaniajame telefone patogiai pasieksite programėlių parduotuvę, kurioje rasite daug nemokamų programų, kurios pravers Jums kasdieninėje veikloje. Pavyzdžiui, galite parsisiųsti programėlę, kuri leis patogiau susimokėti už automobilio stovėjimą, suplanuoti kelionę viešuoju transportu Vilniuje. Su skirtingomis programėlėmis telefonas gali tapti daugiafunkciniu įrankiu – žibintuvėliu, laikmačiu, elektriniu pianinu, vaiko miego stebėtoju ar panašiai.
  7. Valdyti telefoną galite ir balsu, tiesa, anglų kalba.
    Jeigu kalbate angliškai, Jums gali praversti galimybė telefoną valdyti balsu. Tai ypač patogu, pavyzdžiui, kai norite atlikti paiešką telefono interneto naršyklėje – pasakyti tris žodžius yra paprasčiau, negu surinkti 30 simbolių. Arba, pavyzdžiui, kai reikia paskambinti telefonu vairuojant. Gaila, bet sunku pasakyti, kada su telefonu galėsime bendrauti ir lietuviškai.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(2)
(2)
(-1)

Komentarai (15)