Mirė nešiojamojo kompiuterio dizaino sumanytojas (Video)  (4)

Eidamas 69 metus po sunkios ligos mirė britas produktų dizaineris Billas Moggridge'as, sukūręs pirmąjį nešiojamojo kompiuterio dizainą, rašo bbc.co.uk. Jo kompiuteris „Grid Compass“ buvo sukurtas dar 1979 metais ir iš pradžių buvo skirtas JAV kariuomenei. Kompiuterio kaina buvo 8150 JAV dolerių ir jis buvo sumontuotas daugkartinio naudojimo erdvėlaivyje „Discovery“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įrenginys su magnio lydinio korpusu buvo išskirtinis tuo, kad jo ekraną buvo galima užversti ant klaviatūros. B. Morridge'as dizaino bendrovę įkūrė 1969 metais – ji išsivystė į pasaulinę konsultacijų bendrovę „Ideo“.

Jis besisvečiuojančio profesoriaus teisėmis dėstė sąveikų dizainą Londono Karališkajame menų koledže, buvo konsultuojantis asocijuotas dizaino profesorius Stanfordo universitete (JAV). B. Morridge'as parašė dvi knygas: „Designing Media“ ir „Designing Interactions“. 2010 metais Edinburgo kunigaikštis jį apdovanojo už viso gyvenimo pasiekimus. Tuomet velionis sakė, kad apdovanojimas jį apstulbino.

Nuo 2010 metų B. Morridge'as vadovavo Niujorke esančiam Smithsonian Cooper-Hewitt nacionaliniam dizaino muziejui. „Mylimas muziejaus personalo ir visos dizaino bendruomenės Billas savo išmintingais patarimais, galimybių ribas išplečiančiomis idėjomis ir džiugiu draugiškumu palietė daugybės žmonių gyvenimus“, – sakė muziejaus direktoriaus pavaduotoja Caroline Baumann.

Daugiau apie Billą Morridge'ą ir jo gyvenimo pasiekimus žiūrėkite tolesniame video:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)