„Apple“ – tarp greičiausiai augančių kompanijų  (0)

Pastaruoju metu technologijų pasaulyje kompanija „Apple“ yra bene viena iš populiariausių pokalbių temų. Jau ateinantį trečiadienį tikimasi, jog pasaulis pagaliau išvys bene dvejus metus lauktą išmanųjį telefoną „iPhone 5“, o kiek vėliau – į pigiųjų planšečių rinką orientuotą „iPad mini“. Būtent dėl šių priežasčių „Apple“ vienos akcijos kaina šią savaitę peržengė 680 JAV dolerių ribą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iki šių metų galo iš „Apple“ tikimasi sulaukti net 10 naujų produktų, todėl tikėtis, jog kompanija sulėtins progreso tempą – bergždžias reikalas. Būtent dėl to leidinys „Fortune“ JAV technologijų kompaniją įvardijo kaip vieną iš greičiausiai augančių kompanijų pasaulyje. Sąraše „Apple“ užėmė 8-ąją vietą.

Greičiausiai augančių kompanijų sąraše, kuris sudarinėjamas kiekvienais metais – net 100 kompanijų. „Kai kas jaudinosi, jog netekus a.a. Steve‘o Jobso „Apple“ ištiks krizė. Tačiau jiems jaudintis nereikia. Nuo tada, kai mirė S. Jobsas, „Apple“ akcijų kaina pakilo beveik 80 procentų, o šių metų rugpjūčio mėnesį kompanijos akcijų vertė rinkoje pralenkė „Microsoft“ ir tapo didžiausia per visą istoriją“, - rašo „Fortune“.

Tiesa, „Apple“ šiais metais buvo kluptelėjusi kartą, kuomet per trečiojo ketvirčio finansinių duomenų pranešimą paskelbė, jog „iPhone“ pardavimai buvo mažesni, nei tikėtasi – „tik“ 26 mln. kopijų. Tačiau, kaip pastebi „Fortune“, tai vis tiek 22 procentais daugiau nei buvo prieš metus tuo pačiu laikotarpiu.

Faktas, jog „Apple“ šįmet tapo vertingiausia kompanija, kurios akcijomis viešai prekiaujama rinkoje, net neleidžia suabejoti jos greitu augimu. Be to, tokios technologijų kompanijos kaip „Google“, „Amazon“ ar „Samsung“ nėra paminėtos „Fortune“ sąraše.

Žinoma, jog iškyla klausimas: kaip ilgai „Apple“ gali išlaikyti tokius rodiklius? Pasakymas, jog ir galingiausieji krenta, jau seniai yra pasitvirtinęs. Tačiau vienas dalykas aiškus: visų akys bus nukreiptos į „Apple“ bent jau iki tol, kol kompanija paskelbs ketvirtojo ketvirčio rezultatus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: iTouch.lt
iTouch.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: