Kinų žurnalistas padirbėjo „Foxconn“ gamykloje, surenkančioje „iPhone 5“  (12)

Kinų internetinio portalo „Shanghai Evening Post“ reporteris, apsimetęs paprastu darbininku, dešimt dienų darbavosi Kinijos mieste Taijuane esančioje „Foxconn“ gamykloje, kuri užsiima išmaniojo telefono „iPhone 5“ surinkimu. Po savo praktikos žurnalistas pasidalino savo įspūdžiais apie čia dirbančių kinų darbo ir buities sąlygas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Reikia pažymėti, jog pirminis tikslas buvo papasakoti apie „iPhone 5“ specifiką, tačiau vėliau jis nusprendė daug detaliau nupiešti „Foxconn“ darbuotojų gyvenimo ir darbo ypatumus.

Pirmoji naktis daugiabutyje tapo tikru košmaru“, – rašo žurnalistas. “Visos patalpos prasmirdusios šiukšlių, kurios čia būna ne vieną dieną, prakaito ir porolono tvaiko mišiniu. Vaizdą papildo tarakonai, zujantys spintose, o taip pat purvinos lovatiesės, kurias išduoda naujiems darbuotojams“.

Prieš pradedant darbą „Foxconn“ gamykloje, būtina pasirašyti kontraktą, kurį sudaro keturi skyriai – tai techninė informacija, statistika apie gamybą, pardavimus ir darbinius resursus“, – tęsia aprašymą kinų reporteris. “Skyriuje apie galimus kenksmingus darbe faktorius administracijos atstovas paprašė nurodyti neigiamą atsakymą visose pozicijose, įskaitant „per didelis triukšmas“ ir „toksinis užterštumas“. Visa informacija yra griežtai konfidenciali“.

Reikia paminėti padidintas saugumo priemones, kurių imasi kompanija, kad būtų išvengta vagysčių ir informacijos nutekėjimo, vykdant „iPhone 5“ gamybą. Pereinant iš vieno aukšto, kur surinkinėjamas penktosios kartos „Apple“ išmanusis telefonas, į kitą, darbininkus papildomai tikrina apsaugos tarnybos, kurios naudoja ir metalo detektorius. Bet kas, kurį metalo detektorius „pažymi“, iš karto atleidžiamas iš darbo.

Kad būtų palaikyta disciplina, „Foxconn“ ir toliau praktikuoja įvairias bausmes. Pavyzdžiui, jei užfiksuojama nesankcionuota pertrauka, darbuotojas baudžiamas – jis privalo kampe stovėti 10 minučių. Anksčiau taip pat buvo pranešta, jog „Foxconn“ taisyklių pažeidėjai turėtų „atgailauti“ prieš kolegas, pakartodami atsiprašymą daugybę kartų, arba parašyti žinutę su apgailestavimu į vietos laikraštį.

FACEIT. LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (12)

Susijusios žymos: