Tyrimas: "Facebook" ir "Twitter" daugeliui svarbiau už rūkymą ir seksą  (1)

Naujo tyrimo rezultatai, publikuojami žurnale „Psichologijos mokslas“ (angl. Psychological Science) rodo, kad poreikis nuolat prisijungti prie socialinio tinklo sukelia didesnę priklausomybę nei seksas ar tabakas, rašo „Daily Mail“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čikagos Universiteto verslo mokyklos tyrėjų komanda eksperimentą atliko naudodama „BlackBerry“ įtaisus. Buvo testuojami 250-ies Vokietijos gyventojų norai ir valia. Eksperimento dalyviai buvo prašomi visą savaitę septynis kartus per dieną įvardyti, kokių troškimų jie turi, ir įvertinti, kokio stiprumo jie yra. Jie taip pat turėjo pasakyti kurie troškimai buvo panašiai stiprūs ir kurie iš jų buvo stipriausi.

Rezultatai atskleidė, kad „Facebook“, „Twitter“ ir kitų socialinių tinklalapių tikrinimo poreikiui atsispirti buvo sunkiausia. Šis poreikis, pasak tyrimo rezultatų, net didesnis nei noras surūkyti cigaretę ar užsiimti seksu.

Pasak tyrimo iniciatoriaus Wilhelmo Hofmano, atsispirti troškimui prisijungti prie socialinių tinklų yra sunkiau, nes lyginant su kitais stimuliatoriais internetas yra lengvai prieinama sritis. Be to, alkoholis ir cigaretės, neskaitant neigiamų poveikių sveikatai, turi ir finansinių padarinių. „Nors dažnas prisijungimas prie tinklo turi mažiau neigiamų pasekmių nei rūkymas, vis dėlto tai itin švaisto laiką“, – pridūrė W.Hoffmanas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)